Ruim 90 organisaties presenteren zichzelf op de Vrijwilligersmarkt

Foto: Breda Actief

MOOIWERK, initiatief van Breda Actief, organiseert op donderdag 26 september de Vrijwilligersmarkt Breda. Dit is de plek om kennis te maken met de grote diversiteit van Bredase vrijwilligersorganisaties en
sportverenigingen.

Maar liefst 90 clubs zijn aanwezig in het voormalig belastingkantoor De Teruggave aan de Gasthuisvelden.

Op donderdag 26 september opent De Teruggave haar deuren voor iedereen die op zoek is naar vrijwilligerswerk of een maatschappelijke stage. De 90 aanwezige organisaties zijn verdeeld over zes sectoren: Kunst & Cultuur, Kennis & Leren, Goede Doelen, Zorg & Welzijn, Sport & Recreatie en Natuur & Milieu. Er is dus voor ieder wat wils!

Speeddaten, de manier om een match te vinden

Net als vorig jaar, is er ook dit jaar de mogelijkheid om in een kort één op één gesprek een match te maken met een organisatie. Door online aan te melden kunnen de deelnemers aangegeven met welke twee sectoren en met welke twee organisaties ze graag willen kennismaken. Daarnaast bieden de speeddates ook de mogelijkheid om juist verrast te worden. Let op, om mee te doen is aanmelden noodzakelijk.

Test jezelf, workshops en advies

Naast dat de Vrijwilligersmarkt de uitgelezen kans is om het gesprek aan te gaan met al die mooie Bredase organisaties, is er nog meer te beleven. Zo kunnen bezoekers erachter komen wat ze voor vrijwilligerswerk zoeken dankzij een test jezelf en een adviesgesprek. Daarnaast wordt er een positieve boost gegeven aan het bezoek dankzij de workshop: Vol vertrouwen de markt op.

NIEUW: Studentenronde

Het doen van vrijwilligerswerk staat goed op het CV en biedt de mogelijkheid om te werken aan competenties. Daarom start de Vrijwilligersmarkt dit jaar met een speciale studentenronde. Tussen 15.30 en 16.30 uur kunnen alle Bredase jongeren, scholieren en studenten kennismaken met passende klussen.

Vrijwilligerswerk geeft je positieve energie!

In Breda zijn er al maar liefst ongeveer 77.000 mensen vrijwilliger. De motivatie hiervoor verschilt. Mensen die vrijwilligerswerk doen ontwikkelen hun talenten, ontmoeten nieuwe mensen en komen in contact met bijzondere organisaties. Bovendien doen ze waardevolle (werk)ervaring op!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden