8 handige tips van een weddingplanner

Foto: Bas Driessen Photography

Voor wie binnenkort gaat trouwen hebben we aan weddingplanner Martine van der Linden gevraagd of ze een aantal tips voor deze bruidsparen heeft.

“Het intensieve contact met de bruidsparen geeft mij veel plezier.”, vertelt de Bredase weddingplanner in een interview aan Breda Nieuws. “Samen toewerken naar de grote dag en ook zorgen dat de voorbereiding ook een feestje is.

8 handige tips voor je bruiloft

1. Welke trouwdatum? Kies je voor een winterbruiloft of liever trouwen op een zomerse dag. De maanden mei, juni, september zijn populaire maanden. Houdt er rekening mee dat in deze maanden de professionals en locaties snel zijn volgeboekt. Dat is ook de reden waarom het verstandig is om ruim de tijd te nemen voor de planning van de bruiloft. Trouwen in de winter heeft zijn voordelen, aangezien dit het laagseizoen is. Veel leveranciers zijn dan ook nog beschikbaar. Persoonlijk vind ik winterbruiloften altijd heel tof. Vergeet niet ook de evenementen te checken.. zoals WK voetbal, Jazz festival, Carnaval 😉   

2. RSVP. De uitnodiging voor de bruiloft verstuur je een paar maanden van te voren. Sommige gasten melden zich meteen enthousiast aan, maar er zijn ook gasten die dat niet doen. Maak het de gasten gemakkelijker door een RSVP toe te voegen op de kaart. Repondez s’il vous plait ook wel ‘zou je alsjeblieft kunnen antwoorden’. Je vraagt dan aan de gasten om voor een bepaalde datum te laten weten of ze wel of niet aanwezig kunnen zijn. Vergeet niet te vermelden hoe ze zich moeten aan of afmelden. Een e-mailadres special voor de bruiloft is aan te raden, dan hebben jullie alle mailtjes van de bruiloft in één mailbox staan.

3. Ceremoniemeester. De voorbereiding moet een feestje zijn. Hoe leuk is het dan om dit samen te kunnen doen met een goede vriend/vriendin of iemand uit de familie. Je zou hem/haar ook als ceremoniemeester kunnen vragen. Vergeet niet: het ceremoniemeesterschap is een serieuze job. Als ceremoniemeester ben je de regisseur van de trouwdag, aanspreekpunt voor de gasten en leveranciers, je plant en begeleid de speeches en stukjes en lost problemen op waar nodig. Je kan je wellicht voorstellen dat het inhuren van een professionele ceremoniemeester of weddingplanner geen overbodige luxe is. Op de dag van de bruiloft hoeft het bruidspaar en de gasten niets te doen, alleen genieten!  

4. Plan A en plan B. Als er onderdelen van de bruiloft buiten worden gehouden, denk hierbij aan de ceremonie en fotoshoot, dan ben je afhankelijk van het weer. Bedenk van te voren een plan B. Niets is zo vervelend als je op het allerlaatste moment een plan B moet bedenken. Zet plan B ook in het draaiboek.

5. Ceremoniemeester mail. Alle bruiloftsgasten ontvangen van mij altijd een ceremoniemeester mail, waarin ik de laatste details en praktische informatie zet. Naast dat het bruidspaar gezond gespannen is, is het voor de gasten ook een spannende dag. Duidelijke verwachtingen en communicatie is dan belangrijk. Het is daarom fijn dat ze o.a. weten waar ze moeten parkeren, bij wie ze zich kunnen melden als er vragen zijn, de planning van de dag is, de regels rond het gebruik van Social Media en het maken van foto’s.

6. Smoelenboek. Maak een smoelenboek met duidelijke foto’s van belangrijke gasten. De ambtenaar en fotograaf is hier heel blij mee. Zo weten ze van te voren wie de getuige, ouders en andere belangrijke gasten zijn. 

7. Fotograaf. Een goede fotograaf is goud waard! Kies een fotograaf die qua stijl bij jullie past, maar vergeet ook niet om een persoonlijke afspraak te maken. Een klik met een fotograaf is misschien wel het aller belangrijker. Hij/zij loopt ten slotte heel de dag met jullie mee. Als jullie je op gemak voelen, dan krijg je de mooiste foto’s. Het is belangrijk dat de fotograaf weet wat er op jullie dag gaat gebeuren. Stuur de fotograaf het draaiboek door, dan weet hij/zij wat hem te wachten staat. Ik adviseer mijn bruidsparen ook om een fotowensenlijst te maken. Welke foto’s moeten er hoe dan ook gemaakt worden. Denk daarbij aan foto’s met ouders, getuige, vrienden, maar ook detailfoto’s.

8. Neem de tijd. De dag vliegt voorbij. Plan een rustmomentje met z’n tweetjes. Maak een mooie wandeling of zorg dat je op de locatie een plekje hebt waar jullie even samen kunnen zijn.

Voor alle tips en trics kan ik ieder toekomstig bruidspaar aanraden om een trouwadviesgesprek te boeken. Wat hebben jullie al geregeld en wat moet er nog geregeld worden. Ik kijk graag met jullie mee en geef jullie de leukste tips en adviezen voor een onvergetelijke bruiloft.

  • Ga voor meer informatie naar de website van weddingplanner Martine van der Linden: ikbenmartine.nl

Tips trouwen in Breda

Breda Nieuws Bruiloft 10-daagse

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden