VVV wandelingen langs Bredase bevrijdingsmonumenten

Foto: Citymarketing Breda

Vanwege de viering van 75 jaar Vrijheid kun je in oktober aansluiten bij een Bevrijdingswandeling o.l.v. een VVV-gids. Die leidt je langs een aantal plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog en de Poolse bevrijders.

De gidsen nemen je onder meer mee langs de Poolse kapel aan de Claudius Prinsenlaan en het Poolse Monument in het Wilhelminapark.

Programma wandelingen

Aansluiten bij de Bevrijdingswandeling kan op zaterdag 19, zondag 20, zaterdag 26 en zondag 27 oktober om 11.00 uur en dinsdag 29 oktober om 14.00 uur. De wandeling start bij de pop-up VVV-winkel aan het Stadserf 2. Na 1,5 à 2 uur eindigt de wandeling bij de reizende tentoonstelling over Generaal Maczek op het Kasteelplein. Deelname is € 8,95 voor volwassenen en € 6,95 voor kinderen t/m 12 jaar. Graag van tevoren aanmelden.

Op 29 oktober is het precies 75 jaar geleden dat de 1 e Poolse Pantserdivisie, na een opmars vanuit Baarle Nassau, Breda bevrijdde van de Duitse bezetters. Dat gebeurde onder leiding van Generaal Stanislav Maczek. Deze hele maand zijn er in Breda evenementen om de oorlog en de bevrijding te herdenken en te vieren. Het complete programma staat op www.welkominbreda.nl

Kaartverkoop en informatie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden