Theesalon de Struyck feestelijk heropend aan het Monseigneur Nolensplein

Foto: Pixabay-publiek domein

Afgelopen zaterdag opende wethouder Miriam Haagh op feestelijke wijze de deuren van Theesalon de Struyck.

Een nieuwe locatie maar met een beproefd recept; een warme ontmoetingsplek voor bewoners van de wijk. Miriam Haagh, wethouder wijkzaken: “Ik ben heel blij dat we een nieuw plekje hebben gevonden voor de Theesalon. Het is een fantastisch initiatief en goed voor de wijk. De Theesalon is een aanwinst voor het Nolensplein. Het is veel meer dan alleen een buurtrestaurant. Het is een ontmoetingsplek, er worden fietslessen gegeven en is een textielatelier. Het is een tweede thuis voor wijkbewoners.”

Een aantal jaar geleden stelde WonenBrebrug twee woningen aan het Planciusplein beschikbaar voor de Theesalon. Toen was al duidelijk dat er een moment zou komen dat het Theehuis daar weer moest verdwijnen in verband met de sloop van de woningen. Vanaf het moment dat een einddatum bekend werd heeft de gemeente Breda samen met Theesalon de Struyck en WonenBreburg gezocht naar een andere plek. Die plek is gevonden in de oude kapel aan het Mgr. Nolensplein 10. Marian van Gurp, coördinatrice van de Theesalon: “Geweldig hoe de gemeente en WonenBreburg met ons heeft meegedacht over oplossingen voor een geschikte locatie. Het liefst hadden we gebleven op ons oude vertrouwde stekje, maar dat was niet mogelijk. Hier kunnen we in ieder geval twee jaar blijven. In die twee jaar gaan we kijken of we een mooie rol kunnen krijgen in het ontmoetingscentrum De Vlieren zodat we een vaste plek in de wijk behouden. Een wens van veel buurtbewoners.”

Caroline Timmermans, bestuurder WonenBreburg: “De theesalon heeft zich door de jaren heen bewezen als huiskamer voor de wijk. Het is gelukt die belangrijke ontmoetingsplek te behouden, door intensief met elkaar te overleggen en als gemeente en WonenBreburg ook te zorgen dat het financieel haalbaar is voor de Theesalon. Wij vinden het belangrijk dat wijken leefbaar zijn, dat mensen zich welkom voelen en elkaar ontmoeten. Deze theesalon is daarvan een sprekend voorbeeld.” Na de officiële opening was er ruimte voor alle wijkbewoners om een kijkje te komen nemen onder het genot van een hapje en muziek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden