Petitie tegen verhoging Brabantse wegenbelasting al 6.000 keer getekend

Foto: Pexels

In Noord-Brabant gaan de automobilisten in vier jaar tijd 10,4 procent meer wegenbelasting betalen. Brabander Niels Aussems is een petitie gestart om hier een stokje voor te steken. Inmiddels is deze petitie bijna 6.000 keer getekend.

Vorige maand maakte het provinciebestuur bekend dat de wegenbelasting vier jaar lang met 2,5 procent verhoogd zou worden. Voor een bestuurder van een benzineauto gaat dit om een bedrag van 15 a 20 euro.

De Waalwijkse actievoerder Aussems is tegen dit besluit. Het verbaast hem dat er tijdens de afgelopen provinciale verkiezingen niet gesproken is over een eventuele verhoging en vraagt zich hardop af waarom er niet één tarief voor heel Nederland gehanteerd wordt.

De heer Aussems hoopt dat het provinciebestuur in Den Bosch kijkt naar een oplossing die de Brabanders niet financieel raakt. In een reactie aan Nieuws.nl laat hij weten dat “bij 30.000 handtekeningen het geluid meer dan duidelijk zou moeten zijn. Eind december ga ik naar de provincie.” Tekenen van de petitie kan tot 1 januari 2020.

In 2019 bleef in acht van de twaalf provincies het tarief gelijk waaronder in Brabant. Het tarief hangt af van de brandstof en het gewicht van het voertuig.

  • Ben je ook tegen de verhoging van de motorrijtuigenbelasting in Brabant? Teken de petitie!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden