Spectaculaire klimsport voor jonge mantelzorgers

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Voor jonge mantelzorgers organiseert StiB op zaterdag 7 december een sportieve activiteit: boulderen. Dit is een spectaculaire vorm van klimmen. Tijdens deze morgen gaan jonge mantelzorgers tussen de 12 en 18 jaar samen het avontuur aan.

De activiteit start om 10.00 uur bij Boulderhal Bruut, Spinveld 66A1 Breda. Deelname is gratis. Aanmelden en meer informatie via www.stib-breda.nl/agenda of 076 750 32 00.

Jonge mantelzorgers zijn van harte welkom om mee te doen met deze spectaculaire klimsport. Op een wand van maximaal 4,5 meter hoog probeer je de boulders (de uitgezette routes op kleur) te toppen. Geen ervaring is geen enkel probleem. De deelnemers krijgen eerst een goede instructie.

Speciaal voor jonge mantelzorgers

StiB organiseert deze morgen voor jonge mantelzorgers: kinderen en jongeren die opgroeien in een gezin met extra zorg. Dat kan zorg zijn voor een ouder, broer of zus. Soms is er sprake van een gezinslid met een langdurige ziekte, beperking of psychische of verslavingsproblematiek. Speciaal voor jonge mantelzorgers organiseert StiB regelmatig activiteiten, omdat uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is jonge mantelzorgers te erkennen. Tijdens de activiteiten zijn ze even weg uit de zorgsituatie thuis en kunnen onderling verhalen uitwisselen.

StiB is het kenniscentrum voor mantelzorg in Breda. Iedereen die te maken heeft met mantelzorg, kan bij StiB terecht voor gratis informatie, advies en ondersteuning op maat. StiB is onderdeel van Zorg voor elkaar Breda. Meer informatie is te vinden op www.stib-breda.nl of volg stibbreda op Instagram.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden