Newmancollege viert 60-jarig jubileum met reünie en schrijversdag

Foto: Newman College

Op dinsdag 19 november organiseren de docenten Nederlands op het Newmancollege te Breda een schrijversdag. Hoewel dit natuurlijk al een feest op zich is, valt het ook midden in de jubileumweek. Het Newmancollege bestaat namelijk 60 jaar en dat moet gevierd worden!

In de 60 jaar dat het Newmancollege bestaat, is het uitgegroeid tot een innovatieve onderwijsinstelling in Breda. ‘En we hebben fijn pedagogisch klimaat’, zegt de trotse rector Raymond van Velthoven. ‘Leerlingen gaan op een respectvolle manier met elkaar en de docenten om, en dat is ook omgekeerd het geval. We hebben zeer betrokken docenten. Daarnaast hebben we een heel goede begeleiding in de tweede lijn met onze counselors en hun ondersteuningsteam.’ Ook is het een maatschappelijk betrokken school, met bijvoorbeeld een debatclub en veel extra activiteiten als theater, robotica, extra sport en schilderlessen. Kortom een bijzondere school, dus dat verdient een mooi jubileumfeest.

Schrijversdag en reünie

Voor de docenten Nederlands is het hoogtepunt vanzelfsprekend de schrijversdag op dinsdag 19 november. Op deze dag willen we de horizon van de leerlingen verbreden. Schrijvers als Alex Boogers, Joke van Leeuwen, Jaap Robben en Ronald Giphart komen 179 leerlingen uit havo en vwo 4 enthousiasmeren voor literatuur door met hen te praten over hun werk en passie. Het feest start op zaterdag 16 november met een reünie met oude en nóg oudere bekenden. Hier wordt ook het reünieboek uitgereikt dat een echte must is voor iedere oud-leerling en (oud-)collega.

Maar natuurlijk moet het ook een feestje zijn voor de huidige leerlingen. Naast de andere, diverse activiteiten gaat de gehele school daarom naar het prachtige park in Kaatsheuvel, de Efteling. Een mooi dagje weg met z’n allen en een mooie ervaring om te delen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden