ChaTime viert jubileum met film op het witte doek

Foto: Asja Vossen

ChaTime, het digitale magazine voor en door kinderen, bestaat in december 12½ jaar en viert dit met diverse nieuwsberichten en interviews van oud-reporters in lokale kranten en nieuwssites en… met 4 korte tv programma’s.

Deze programma’s van 15 minuten worden uitgezonden in de feestmaand december op de website van Chatime en op de lokale zender BredaNu. De première van deze filmpjes is voor genodigden en vindt plaats op donderdag 28 november om 16.12 uur in Pathé bioscoop Breda. Burgemeester Depla opent deze bijzondere happening.

ChaTime geeft kinderen een stem, verbreedt hun wereld, leert ze nieuwe vrienden maken, maar laat ze vooral meedenken over hun stad, wijk en buurt. Al hun ideeën en tips worden opgeschreven,
gefotografeerd en of gefilmd en bekend gemaakt op de coolste kidssite van Brabant: www.chatime.nl.

Vele BN’ers en meer dan 800 reporters

Oud-reporters kijken terug naar hoe het allemaal begon in 2007: het eerste interview met Marielle Bastiaansen en het gesprek tussen Pierre van Hooijdonk met meer dan twintig jonge reporters. Ook oud-reporters komen aan het woord. Zoals Niek over zijn coming-out en waarom hij het als eerste vertelde aan ChaTime . Vinnie over zijn ongeluk, zijn kennismaking met de media en over zijn werk als fotograaf! Ook pesten, vechtscheiding en heel veer bijzondere onderwerpen komen terug in de docu. Een docu over mooie verhalen, van toen en nu, met daarin de leukste locaties, de vetste foto’s en coole filmpjes over DJ’s en een interview door onze jonge reporter met onze Koningin! Want dat is wat ChaTime doet en is: nieuws maken voor en door kinderen. ChaTime meer dan een magazine. In al die jaren heeft ChaTime, naast duizenden lezers, meer dan 800 reporters in haar team gehad.

12,5 jaar ChaTime

 • Eerste interview in juni 2007 was met Mariëlle Bastiaansen,
 • Trokken verschillende wijken in waaronder de inmiddels afgebroken wijk de Driesprong voor de rubriek: Wat als je huis wordt afgebroken? Hier is ook een docu van gemaakt: Terug naar de
  Driesprong.
 • Interviewde onder andere Hardwell, Tiësto, Koningin Maxima, Johan Derksen, Hans Klok, burgemeesters en wethouders, Prinses Beatrix, Yuri van Gelder, Jort Kelder, Marielle Bastiaansen, André Kuipers, Klaas Dijkhoff en heel veel leuke Brabanders en Bredanaars.
  Oplage magazine van 2007 t/m 2012: 10.000 en kwam 4 keer per jaar uit d, liefde, geld en sport.
 • Verspreid op alle basisscholen van Breda in groep 5 t/m groep 8.
 • Ging in 2012 digitaal en startte in 2014 met het maken van filmpjes.
 • Steeds een wisselend team van 25 reporters.
 • Reporters komen uit alle wijken en scholen van Breda, in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden