Milieu staat centraal bij symposium Bredase scholen

Foto: Graaf Engelbrecht
Dinsdag 19 november vindt er een symposium plaats in de Grote kerk van Breda met acht scholen van Breda. Hierbij pitcht iedere school een milieu verbeterend concept, bedrijf of goed doel dat actief bezig is met deze verbeteringen.
Een van groepen die hieraan deelnemen zijn acht leerlingen van het Graaf Engelbrecht. “Wij als groep werken samen met Royal Cosun en het dochter bedrijf Suiker Unie en pitchen het bio-plastic dat wordt gemaakt uit de restanten van het suiker verwerking-proces.”, laten ze weten in een reactie. “Op dinsdag 19 november komen wij om 17:00  in de Grote Kerk samen voor de verschillende pitchen en uiteindelijk een winnaar te kiezen.” Elke pitch duurt 15 minuten en daaromheen wordt eten geserveerd en spreken mensen vanuit de milieu sector over hun doelen en kennis.
De groep leerlingen komt goed beslagen ten ijs. “Als voorbereiding voor deze pitch zijn wij op bezoek geweest bij het research & innovatie centrum van de Suiker Unie en hebben gedetailleerd uitleg gekregen over hun proces en hun toekomstige doelen. Gezamenlijk met online beschikbare informatie, hun uitleg en een meeting met de CFO Hans Schuil hebben wij een pitch uitgewerkt.”
De Graaf Engelbrecht leerlingen hebben als ambitie/doel genomen om voor hun kinderen/toekomst een goede toekomst te maken en dit te verwezenlijken met behulp van de Suiker Unie en Royal Cosun. Met dit project hebben zij veel geleerd over bedrijfsprocessen, het implementeren van nieuwe innovaties en het voorbereiden en presenteren van een pitch.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden