Man die bejaarde vrouw overreed voor rechter

Foto: Jack Janssen fotografie

De rechtbank Breda behandelt dinsdag de zaak tegen de 28-jarige Ouassim Z., die april dit jaar een 79-jarige vrouw overreed en er daarna vandoor ging. De man heeft bekend dat hij de vrouw met rollator in Breda met de auto heeft aangereden.

Het ongeluk zorgde voor veel ophef toen de politie in mei beelden van de aanrijding verspreidde. Daarop was te zien hoe de vrouw met een rollator de Hamdijk wilde oversteken en werd aangereden en overreden. Tien dagen na het ongeluk meldde de man zich bij de politie. Z. wordt officieel verdacht van poging tot doodslag.

Z. heeft tijdens een inleidende zitting afgelopen augustus zijn excuus gemaakt aan de vrouw en haar familie. Met de bejaarde vrouw gaat het nu redelijk goed, zei haar dochter destijds.

Update: De vrouw heeft vorige week in de gevangenis een gesprek gehad met Z. Daarin heeft ze hem zijn daad vergeven, zo bleek tijdens de zitting. Het OM heeft  negen maanden cel geëist.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden