Brabant Bokalen voor Bredanaren Aat Rietveld en Willfred van der Kloet

Foto: Stijn van der Loo

Deze week ontvingen drie bevlogen Brabanders de Brabant Bokaal 2019 voor hun buitengewone inzet voor cultuur en natuur in Brabant: Charlotte Landsher, Willfred van der Kloet en Aat Rietveld.

De Brabant Bokalen 2019 zijn door Jan Post, vicevoorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, in het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch uitgereikt aan:

Charlotte Landsheer (’s-Hertogenbosch), voor haar passie en onvermoeibare inzet voor het keramische ambacht. Mensen die op hun levens- of werkpad gestruikeld zijn, maar ook studenten, leren onder de bezielende leiding van Landsheer excelleren in keramiek. Met succes: het compassievolle Cor Unum werkt samen met – en in opdracht van – internationaal vermaarde ontwerpers.

Willfred van der Kloet (Ulvenhout), voor zijn inspirerende rol in het domein van de amateurmuziekbeoefening, die van onschatbare waarde is voor de blaasmuziek in Noord-Brabant. Naast zijn bestuurlijke inzet in het verenigingsleven is Van der Kloet een uitgesproken verbinder: in zowel letterlijke als figuurlijke zin bevordert hij samenspel tussen amateur- en professionele muzikanten.

Aat Rietveld (Breda), voor zijn structurele bijdrage aan natuurbehoud in het algemeen en de leefomgeving van de bij in het bijzonder. Zijn inspanningen voor bijen, imkers en bijenhouderijen zijn van grote betekenis voor onze provincie en ver daarbuiten. Daarnaast heeft Rietveld zich jarenlang ingespannen voor schuldhulpverlening en de strijd tegen onrecht en armoede.

Tijdens de uitreiking werd iedere laureaat geëerd met een optreden: dichter en performer Dean Bowen droeg een gedicht voor aan Charlotte Landsheer. Willfred van der Kloet werd verrast met een optreden van violiste/zangeres Claire Adams, winnares van de Jacques de Leeuw Prijs 2019. Panama Pictures, het dansgezelschap waarbij dans en circus moeiteloos in elkaar overlopen, had een optreden in petto voor Aat Rietveld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden