Ren jij als kerstman mee voor het goede doel?

Foto: Rotary Santa Run Breda

Honderden kerstmannen zetten 15 december aanstaande hun beste beentje voor om op die manier tijdens de Rotary Santa Run in het Ginneken geld in te zamelen voor twee Bredase goede doelen. De opbrengst gaat dit jaar naar de Stichting Zomerkampen en de Stichting Maatschappelijke Activiteiten Nuwenhuys.

De Stichting Zomerkampen organiseert komend jaar voor de vijftigste keer vakantieweken waar honderden kinderen plezier aan beleven. In veel gevallen gaat het om kinderen van wie de ouders de vakantie niet kunnen betalen. In 2018 zijn er 185 kinderen gesponsord geplaatst.

Meer sponsors nodig

“De verwachting is dat we binnen nu een vijf jaar op 220 kinderen zitten voor wie we sponsoring nodig hebben”, geeft voorzitter Wilfred Huysmans aan. “Daarom hebben we steeds meer sponsors nodig, dat valt niet altijd mee. Vandaar dat we ook zo blij zijn met de steun van de Santa Run.”

Nieuw project

Voor Nuwenhuys betekent de donatie van de Rotary Santa Run dat er een nieuw project gestart kan worden, verwacht voorzitter Annina van Logtestijn. “We hebben een bakhuis op het terrein waar we wekelijkse ontmoetingen willen realiseren. Tijdens het bakken van pizza of brood kunnen mensen met en zonder beperking elkaar rondom het bakhuis ontmoeten.” De bijdrage is niet alleen vanwege de financiële impuls erg welkom, geeft Van Logtestijn aan. “Het geeft mij ook het gevoel dat anderen het eveneens belangrijk vinden wat we doen, dat het breed gedragen wordt. Dat is fijn.”

De kerstmannenloop in Breda is een initiatief van de vier Bredase Rotaryclubs, te weten Breda, Breda-Mark en Aa, Breda Mastbos en Breda-Zuid.

Informatie

De Rotary Santa Run vindt dit jaar wederom plaats in het Ginneken, op zondag 15 december. Deelnemers kunnen kiezen uit 3 of 6 kilometer vanaf de Ginnekenmarkt door het Mastbos. Deelnemers aan de loop kopen een kerstmanpak voor €15, kinderen betalen €10. Dat bedrag komt in zijn geheel ten goede aan de twee goede doelen, aangevuld met bijdragen van sponsors. Afgelopen jaar konden twee goede doelen daardoor samen tienduizend euro verdelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden