Brabantse senior betaalt meest voor uitgebreide autoverzekering

Foto: Pexels

65-plussers die een WA+ of allrisk verzekering voor hun auto willen afsluiten, betalen het meest in de provincie Noord-Brabant. Hier zijn de premies voor deze dekkingsvormen het hoogst voor 65-plussers. Voor de basisdekking (WA) betalen senioren juist het meest in Zuid-Holland.

Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer, op basis van ruim een miljoen vergelijkingen van autoverzekeringen in de eerste tien maanden van 2019.

Brabantse senioren meeste kwijt

Noord-Brabant is voor senioren geen gunstige provincie als het aankomt op de hoogte van de premie voor een autoverzekering. Vooral de WA+ en allrisk premies zijn bovengemiddeld hoog in Brabant.

Waar een gemiddelde Nederlandse senior jaarlijks 419,65 euro kwijt is aan een WA+ autoverzekering, betaalt een Brabantse senior 32,36 euro meer. Bij de allriskverzekering is het verschil nog groter (61,30 euro), waarbij Brabantse 65-plussers jaarlijks liefst 735,92 euro aan premie betalen.

In Zuid-Holland betalen autobezitters gemiddeld de hoogste premies, ongeacht de leeftijd. De jaarpremie voor een WA-dekking bedraagt daar gemiddeld 721 euro. Dat is 20 procent meer dan het landelijk gemiddelde. De premie voor een WA+ dekking is in Zuid-Holland 18 procent hoger dan landelijk (787 euro) en de gemiddelde jaarpremie voor een volledig cascodekking is 1.236 euro. Dit is 16 procent meer dan landelijk gemiddeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden