Bijeenkomst voor mantelzorgers over juridische en andere regelzaken

Foto: StiB

Bewindvoering en levenstestament? Curatele? Mentorschap? Erven en schenken? Veel mantelzorgers hebben vragen over deze of andere juridische zaken. Het kan helpen hier op tijd meer over te weten, omdat dat problemen in een later stadium kan voorkomen.

De antwoorden geven we daarom tijdens een interactieve bijeenkomst op dinsdagavond 14 januari in samenwerking met advocaten van De Zaak Breda.

Bijeenkomst vol informatie en advies

Bij mantelzorg komen veel juridische zaken kijken om de zorg goed te regelen. Het gaat bijvoorbeeld om een levenstestament of mogelijkheden tot schenken. Maar denk ook eens aan de verschillende maatregelen om mensen te beschermen die zelf geen goede beslissingen meer kunnen nemen, als iemand in een vergevorderd stadium van dementie is of er sprake is van een zorgsituatie binnen de GGZ. Uit de praktijk blijkt dat het mantelzorgers helpt vooraf goed op te hoogte te zijn van hoe de wetten en regels werken. Speciaal voor mantelzorgers organiseert StiB in samenwerking met advocaten van De Zaak Breda een avond vol informatie en advies over dit onderwerp. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 14 januari van 19:30 – 21:30 uur bij De Teruggave, Gasthuisvelden 11 te Breda. Aanmelden kan via [email protected] of 076 – 750 32 00.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden