Pre-event risk bij Old Dutch

Foto:

Alle spelletjesfanaten kunnen in December hun hart ophalen bij Old Dutch in Breda. Daar vindt namelijk het pre-event van het Nederlands Kampioenschap Risk plaats!

Nog nooit is er in Nederland zoveel belangstelling geweest voor een bordspel kampioenschap: de zesde editie van het NK Risk gaat komende 18 januari plaatsvinden in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam en zal ruimte bieden aan 700 deelnemers uit het gehele land.

Nog even oefenen voor het NK in Rotterdam, gewoon voor de gezelligheid óf om een wildcard te winnen om in de kwartfinale van het NK Risk te beginnen; op 15 december is iedereen welkom bij Old Dutch voor het spelen voor een potje Risk. Tijdens het event wordt er één pot Risk gespeeld. Daarna is iedereen vrij om nog een potje te spelen als zij dat leuk vinden. De ‘Riskmiddag’ begint om 12:00 en eindigt om 15:00.

Het NK Risk is in 2015 opgericht door broer en zus Jouri en Tara Schoemaker. Om Jouri aan te halen: ‘waarom bestond er wel een NK Monopoly, een NK Stratego, een NK Kolonisten van Catan, maar geen NK Risk?’. De interesse bleek groot en met een succesvolle crowdfundingcampagne werd de eerste editie gefinancierd. Sindsdien groeit het NK Risk steevast met 100 deelnemers per jaar.

Organisatoren Jouri, Tara en Paul hebben grote ambities en hebben daarom dit jaar de organisatie van het Guiness Book of Records benaderd om een record vast te leggen omtrent het grootst aantal mensen dat tegelijkertijd Risk speelt op één locatie. Een vergelijkbaar internationaal record voor Monopoly staat namelijk ‘slechts’ op 605 deelnemers. Ook zit er een EK Risk in de pijplijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden