Wijzigingen in nieuwe dienstregeling Arriva

Foto: Mariëtte Vermeeren

Met ingang van vandaag is de nieuwe dienstregeling van kracht. Onderstaand geven wij een overzicht van de belangrijkste wijzigingen in de dienstregeling.

Wijzigingen per 15 december 2019 voor Bredase reizigers

Lijn 1 Hoge Vucht – Centraal Station – IJpelaar – Nieuw Wolfslaar / Bavel

Lijn 1 rijdt van Centraal Station naar Hoge Vucht tussen ±7.45 en 8.45 uur 8 keer in plaats van 4 keer per uur.

Lijn 5 Princenhage – Centrum – Centraal Station – Heusdenhout

Lijn 5 rijdt niet meer tussen Princenhage en Centrum v.v. De lijnen 4 en 115 zijn het alternatief.

Vanaf Heusdenhout rijdt lijn 5 na het Centraal Station via de halten Nieuwe Prinsenkade en Tolbrug naar halte Centrum en rijdt vervolgens via halte Vlaszak weer naar het Centraal Station en verder naar Heusdenhout. In de avonduren en op zondag rijdt lijn 5 alleen van Heusdenhout naar Centraal Station. Reizigers naar/van Centrum en naar Heusdenhout kunnen met lijn 7 reizen.

Lijn 8 Centraal Station – BUas Ignatiusstraat

Lijn 8 rijdt zowel in de ochtend- als middagspits 8 keer in plaats van 4 keer per uur. De BUas Campus is in de spitsrichting samen met de lijnen 5 en 7 naar/van Heusdenhout elke 5 minuten bereikbaar.

Lijn 9 Centraal Station – Avans / Loevesteinstraat

In de middagspits starten alle ritten bij de halte Loevesteinstraat.

Lijn 16 Centraal Station – BUas Sibeliuslaan

Rijdt alleen nog in de week van maandag 16 december t/m vrijdag 20 december. Deze lijn vervalt daarna vanwege de sluiting van BUas locatie Sibeliuslaan. Voor reizigers naar/van de wijk Ruitersbos en het Mastbos is lijn 6 het alternatief.

Lijn 115 Breda – Rijsbergen – Zundert

In het drukste uur van de ochtendspits rijdt 8x i.p.v. 6x per uur een bus van Zundert naar Breda.

Zaterdagmiddag en op werkdagen tijdens de vakantiedienstregeling wordt de frequentie van een uurdienst naar een halfuurdienst verhoogd.

Lijn 119 Breda – Prinsenbeek – Zevenbergen

Aan het einde van de middagspits rijdt de kwartierdienst een halfuur langer door alvorens tot een halfuurdienst wordt overgegaan.

Lijn 121 Gorinchem – Sleeuwijk, Tol – Wijk en Aalburg – ‘s-Hertogenbosch

Op werkdagen vertrekt de laatste rit van Gorinchem naar Wijk en Aalburg via het Land van Heusden en Altena een uur later. Bij Wijk en Aalburg, Kromme Nol is aansluiting op lijn 135 richting ’s-Hertogenbosch.

Lijn 123 Breda – Terheijden – Made – Raamsdonksveer

Aan het einde van de ochtendspits eindigt de kwartierdienst een halfuur vroeger en start de halfuurdienst.

Aan het begin van de avond rijdt een extra rit van Raamsdonkveer naar Breda.

Lijn 132 Breda – Ulvenhout – Baarle-Nassau – Tilburg

De rit die om 6:53 vanaf Chaam, Dorpsstraat vertrekt, start bij Ulvenhout, Vlasaard. Reizigers uit Chaam richting Breda kunnen een kwartier eerder of later naar Breda reizen.

De rit die om 7:03 vanaf Riel, Dorpsplein vertrekt, start bij Alphen, Willibrordplein. Reizigers uit Riel richting Breda kunnen een half uur later met de bus naar Breda reizen of richting Tilburg met de bus reizen en met de trein richting Breda.

Aan het begin van de ochtendspits rijdt een extra rit van Breda naar Baarle-Nassau via Ulicoten. In Baarle-Nassau is aansluiting op lijn 132 naar Tilburg.

Lijn 134 Waalwijk – Waspik – Raamsdonksveer

In de avonduren wijzigen de vertrektijden zodat de aansluitingen tussen lijn 134 naar/van Waalwijk en lijn 326 naar/van Oosterhout / Breda verbeteren.

Lijn 312 Breda – Etten-Leur – Roosendaal

In de gemeente Rucphen wordt de route in de kernen St. Willebrord en Sprundel gestrekt. De nieuwe route loopt via de Vosdonkseweg, Kozijnenhoek en Industriestraat. Tussen de dorpen St. Willebrord en Sprundel komt een nieuwe centrale halte Noorderstraat. Nabij het Gemeentehuis en Sportpark komt een nieuwe halte Sporthei. De reistijd tussen alle kernen en Etten-Leur/Breda wordt met vijf minuten versneld.

De volgende halten vervallen in St. Willebrord: Poppestraat, Past. Bast. Singel en Vinkenstraat. In Sprundel zijn dat de halten Rucphensebaan en Expeditieweg.

In Sprundel rijdt de dorpsauto.

Lijn 316 Breda – Etten-Leur

Zaterdagochtend rijdt lijn 316 een uurdienst i.p.v. een halfuurdienst.

Lijn 324 Breda – Oosterhout Vrachelen

Nieuwe spitslijn rijdt op werkdagen in de ochtendspits een halfuurdienst van Oosterhout Vrachelen via Busstation naar Breda Centraal Station. In de middagspits een halfuurdienst van Breda Centraal Station naar Oosterhout Vrachelen. De wijk Vrachelen krijgt hiermee ook tijdens de spitsuren een directe verbinding met Breda.

In Breda bestaan in de ochtend- en middagspits prima treinaansluitingen op de Intercity’s van/naar Rotterdam – Den Haag en Tilburg-’s-Hertogenbosch-Zwolle.

Lijn 325 Breda – Oosterhout Dommelbergen

In de ochtendspits rijdt lijn 325 extra ritten naar Oosterhout Busstation en in de middagspits extra ritten vanaf Oosterhout Busstation naar Breda.

Lijn 326 Breda – Oosterhout – Raamsdonksveer – Geertruidenberg

In de ochtendspits starten twee ritten in Sleeuwijk en rijden via Nieuwendijk A27 en Hank A27 naar Raamsdonksveer, Van Wijngaardenstraat en verder via de reguliere route naar Oosterhout en Breda. Alleen deze twee ritten rijden nog langs de halten Essenboom, Breetweerlaan en Hooipolder. Alle overige spitsritten van lijn 326 starten en/of eindigen bij de halte Van Wijngaardenstraat.

In Breda starten de ritten in de middagspits bij de halte Amphia Molengracht i.p.v. Bijster.

Lijn 327 Breda – Oosterhout – Dongen – Tilburg

In de ochtendspits rijdt lijn 327 drie extra ritten van Dongen naar Tilburg. In combinatie met lijn 328 rijdt in het drukste uur in de ochtendspits elke 7,5 minuut een bus van Dongen naar Tilburg.

Lijn 400 Oosterhout – Raamsdonksveer – Sleeuwijk – Utrecht

Begin- c.q. Eindpunt in Utrecht wordt Busstation Jaarbeurszijde i.p.v. Busstation Jaarbeursplein.

Lijn 401 Breda – Sleeuwijk – Utrecht

Begin- c.q. Eindpunt in Utrecht wordt Busstation Jaarbeurszijde i.p.v. Busstation Jaarbeursplein.

Zaterdagnacht vervalt de rit die om 23:02 uit Breda naar Utrecht vertrekt en de rit die om 0:18 vanuit Utrecht naar Breda vertrekt. De laatste rit een uur later blijft in beide richtingen wel rijden.

Lijn 402 Breda – Sleeuwijk – Gorinchem

Aan het einde van de ochtendspits rijdt lijn 402 een uur langer een halfuurdienst i.p.v. een uurdienst.

Lijn 612 Rucphen – Etten-Leur – Breda

In de gemeente Rucphen wordt de route in de kernen St. Willebrord en Sprundel gestrekt. De nieuwe route loopt via de Vosdonkseweg, Kozijnenhoek en Industriestraat. Tussen de dorpen St. Willebrord en Sprundel komt een nieuwe centrale halte Noorderstraat. Nabij het Gemeentehuis en Sportpark komt een nieuwe halte Sporthei. De reistijd tussen alle kernen en Etten-Leur/Breda wordt met vijf minuten versneld.

De volgende halten vervallen in St. Willebrord: Poppestraat, Past. Bast. Singel en Vinkenstraat. In Sprundel zijn dat de halten Rucphensebaan en Expeditieweg.

ijn 625 Oosterhout – Breda

Lijn 625 vervalt. De lijnen 324,325,326 en 327 naar Breda zijn het alternatief.

Lijn 626 Sleeuwijk, Tol – Raamsdonksveer – Oosterhout – Breda

De ritten van lijn 626 worden onder lijnnummer 326 gereden. Het lijnnummer 626 vervalt als zodanig.

Lijn 628 Hank – Wijk en Aalburg, Kromme Nol – ‘s-Hertogenbosch

Lijn 628 wordt beperkt tot één rit in de ochtendspits van Hank naar ’s-Hertogenbosch. Alle overige ritten vervallen. Buurtbus 227 en/of 228 zijn het alternatief.

Lijn 632 Alphen – Baarle-Nassau – Ulicoten – Chaam – Ulvenhout – Breda

Lijn 632 rijdt acht minuten later en sluit zo beter op het eerste lesuur van de Avans hogeschool en BUas aan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden