Lies en Joop winnen 100.000 euro in loterij

Foto: Jurgen Jacob Lodder

Een droom is werkelijkheid geworden voor Lies en Joop uit Breda. Het koppel heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Om het nieuws nog even geheim te houden, werd het koppel eerst met een smoes uitgenodigd bij Museum Catharijneconvent. Daar stond BankGiro Loterij-ambassadeur Leontine Borsato klaar om hen de cheque van 100.000 euro te overhandigen.

Lies (72) en Joop zijn totaal verrast door het bedrag. Lies vertelt blij: “Wat een mooi bedrag. Ik maak graag quilts (wandbekleding, red.) We zouden dus heel graag een reis naar Houston willen maken, daar is een grote quilt-tentoonstelling.”

Het koppel uit Breda werd met een cheque verrast bij Museum Catharijneconvent in Utrecht, een van de culturele organisaties die dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij jaarlijks een bijdrage ontvangt.

Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met de helft van ieder lot dragen de ruim 600.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2019 ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden