Meedenkmiddag voor mantelzorgers

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Als iemand een diagnose krijgt, betekent dat het begin van een nieuw bestaan, ook voor de familie of naasten. Zij krijgen als het ware de ‘diagnose mantelzorg’. StiB kijkt graag samen met hen vooruit en ondersteunt hen waar nodig. Om dit nog beter te doen, is StiB  op zoek naar de belangrijkste vragen van mantelzorgers.

Tijdens een meedenkmiddag op donderdag 30 januari gaan we met hen in gesprek in Praktijkrestaurant ‘Groot Arsenaal’ van ROC de Rooi Pannen, Fellenoordstraat 93 te Breda. Aanmelden via: [email protected] onder vermelding van het tijdstip van de sessie: 13.00 – 15.00 uur of 15.30 – 17.30 uur.

‘Diagnose Mantelzorg’, wat is dat?

Een diagnose betekent voor de familie of naasten vaak dat zij nieuwe rollen en andere taken krijgen. Om de nieuwe situatie in goede banen te kunnen leiden, is het belangrijk dat zij ook goed voor zichzelf blijven zorgen. Want alleen dan kunnen zij goed voor een ander zorgen. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Om mantelzorgers hierbij nog beter te ondersteunen, is StiB benieuwd naar hun belangrijkste vragen. We gaan vervolgens voor hen op zoek naar de antwoorden bij lokale experts, om mantelzorgers zo nog beter op weg te helpen.

Denk met ons mee

We horen daarom graag van mantelzorgers over hun situatie. Hoe combineren zij zorg met werk? Lukt het om ook voor zichzelf te blijven zorgen? Delen zij de zorg? Weten zij waar zij terecht kunnen voor hulp en ondersteuning? Tijdens de meedenkmiddag op donderdag 30 januari gaan we hierover met hen in gesprek onder het genot van een hapje en een drankje. De middag vindt plaats in het prachtige nieuwe praktijkgebouw ‘Groot Arsenaal’ van ROC de Rooi Pannen. We werken in twee sessies, met plek voor maximaal 20 mantelzorgers per sessie. Mantelzorgers die werk en zorg combineren, zijn deze middag extra welkom.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden