Breda Actief breidt Raad van Toezicht uit

Foto: Breda Actief

Stichting Breda Actief is altijd in beweging. Op het gebied van sport & bewegen met Breda Actief. Op het gebied van vrijwilligerswerk/-ondersteuning met MOOIWERK. Om op beide terreinen zowel het kenniscentrum als de trendsetter te zijn én blijven, is de Raad van Toezicht uitgebreid.

Afgelopen jaar vierde de stichting haar 15 jarig bestaan en nam Anneloes van Wingerden afscheid als bestuurder van Breda Actief. Moniek Derks blijft aan als bestuurder en wordt daarin bijgestaan door de Raad van Toezicht. Deze bestond uit drie leden met focus op communicatie, op financiën en op organisatieontwikkeling. Specifiek voor de kernthema’s vrijwilligerswerk/-ondersteuning en sport & bewegen is de Raad van Toezicht uitgebreid met twee nieuwe leden.

Sharon Schreppers

“Ik vind het mooi om vanuit mijn ruime ervaring in het werken met vrijwilligersorganisaties en het maken van vrijwilligersbeleid een steentje bij te kunnen dragen aan deze stichting. Ik heb Stichting Breda Actief en dan vooral het label MOOIWERK leren kennen als een groep positieve, enthousiaste mensen die elke dag weer samen de schouders zet onder het verder brengen van Bredase vrijwilligers. De ene keer door mensen samen te brengen of projecten aan elkaar te verbinden, dan weer door te adviseren of kennis te delen tijdens een van de vele workshops die worden georganiseerd. Zo maken zij samen met de vele Bredase
vrijwilligers de toffe stad die Breda is.”

Daniel Klijn

Daniel is de grondlegger en auteur van ‘Besturen met een Visie’ en heeft ook het ‘Verenigingen Veranderen’ handboek voor sportprofessionals geschreven. Daniel zet zich vanuit Brug8 professioneel in voor ontwikkeltrajecten waarbij mensen en organisaties in beweging gebracht worden. En hij adviseert en ondersteunt gemeenten en grote vrijwilligersorganisaties bij transformaties binnen het sociaal domein. “Waarom ik lid geworden ben van deze Raad van Toezicht? Ik wil graag vrijwillig bijdragen aan mijn directe omgeving en dat doe ik het liefst vanuit de kennis en ervaring die ik heb. Twee clubs, MOOIWERK en Breda Actief in één organisatie is bijzonder in Nederland en daarmee extra interessant voor mij!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden