Creatieve ZZP’er Daphne maakt prachtige eyecatchers voor aan de muur

Als Nieuws.nl plaatsen we graag lokale ondernemers in de spotlight. In de rubriek ‘ZZP’er in de spotlight’ gaan we in gesprek met de zelfstandig professionals uit de regio Breda en deze week is dat de creatieve Daphne Schrijver.

Eerder spraken we met weddingplanner Martine van der Linden, content specialist Marit VervaartHebe Illing van Bureau up, professional organizer Lara Hogervorst en (uitvaart)fotografe Michelle de Vries-Stijl.

“Het gevoel dat je krijgt bij het zien van een schilderij”

Daphne maakt grote en kleurrijke schilderijen zoals ook te zien is op haar Instagram. “Mijn klanten variëren van bedrijven tot particulieren en ik heb werk zowel in het binnen- als het buitenland verkocht.”, vertelt de 30-jarige Bredase. “Mijn werk is op te delen in drie categorieën: portret, sensueel en onder water, van ieder werk probeer ik een echte eyecather te maken!”

Ze werkt liever niet in opdracht. “Dit omdat ik het best werk wanneer er geen druk is. Ik wil aan het begin kunnen starten zonder dat ik weet hoe het er uiteindelijk uit gaat zien.”, licht ze toe. Het label kunstenaar laat ze aan anderen om aan haar toe te kennen. “Het gaat er wat mij betreft bij kunst vooral om, dat het iemand raakt. Het gaat om het gevoel dat je krijgt bij het zien van een schilderij en dat wil je niet meer loslaten, dat wil je in huis of op kantoor halen.”

Trots op mijn proces

“Het meest trots ben ik op de groei die ik de afgelopen 4,5 jaar heb doorgemaakt. Toen ik net begon met schilderen was het voor mij belangrijk zo perfect en realistisch mogelijk te schilderen.”, legt de creatieve onderneemster uit. “Tegenwoordig zie ik dat dat niet is wat een werk goed maakt. Het lukt me nu om de emotie en essentie van het onderwerp op het doek te zetten juist door wat losser te schilderen.”

Hoe kijk je naar de voor en nadelen van een ZZPer?

“Het allerleukste vind ik de vrijheid, helemaal kunnen doen wat en hoe je het zelf wil en het creëren van iets nieuws! Daarnaast ben ik met schilderen zo super geconcentreerd dat het wel lijkt op meditatie en werkt het werken ook nog een ontspannend.” Zelf al het risico dragen en de onzekerheid rondom de verdiensten noemt ze daarentegen als nadeel. “Naast het onzekere inkomen vind ik het ook lastig om mijn eigen werk te promoten. Ik denk altijd dat het werk nog niet goed genoeg is en dat ik te weinig heb.”

“Belangrijk voor mij is om mijn creatieve kant van mijn zakelijke te scheiden. Op het moment dat ik met marketing bezig ben probeer ik mijn werk echt als product te bekijken.” Haar werk wordt onder andere verkocht in haar webshop en haar social media. .

Hoe zie je de toekomst voor je?
“Over 5 jaar hoop ik mijn eigen stijl nog verder ontwikkeld te hebben en een solo expositie in bijvoorbeeld het kunsthuis in Breda.” Het komend jaar wil ze haar werk in meerdere Bredase (horeca)gelegenheden zien hangen en zoekt ze de de samenwerking met interieur architecten.

  • Meer over Daphne Schrijver is te vinden op haar website en haar Instagram. Via deze kanalen is ze te bereiken voor een vrijblijvend gesprek aan haar keukentafel.

Reacties

Cookieinstellingen