VVD Breda wenst permanente controle bij taxistandplaats Nieuwe Prinsenkade

Foto: Breda Nieuws redactie

De VVD Breda wil per direct permanente controle bij de taxistandplaats aan de Nieuwe Prinsenkade en een lik-op-stukbeleid bij weigerritten en te hoge ritprijzen.

“De tijd van waarschuwingen is, wat ons betreft, nu écht voorbij.”, zo stelt de VVD.

Taxiritten worden geweigerd

“Twee weken geleden heeft onze fractie al schriftelijke vragen gesteld omdat er nog steeds ritten worden geweigerd en chauffeurs weigeren op de meter te rijden. De beantwoording verwachten we z.s.m. maar de ernst van de problemen is dusdanig dat er wat ons betreft onmiddellijk actie moet worden genomen. De huidige situatie is niet alleen slecht voor onze inwoners en bezoekers maar levert de taxibranche ook een imagoprobleem op.”, zo laat VVD gemeenteraadslid Eddie Förster weten.

Als het aan de VVD ligt, worden er per aanstaande weekend al de volgende maatregelen genomen:

  • Er moet permanente controle plaatsvinden bij de Nieuwe Prinsenkade en een lik op stuk beleid zijn bij weigerritten en chauffeurs die niet op de meter willen rijden.
  • Er kan een situatie worden gecreëerd waarbij Taxistewards/ Boa’s de mensen gaan verdelen over de beschikbare taxi’s. Het is dan direct duidelijk wanneer een rit niet wordt geaccepteerd. Bij constatering van overtredingen wordt de taxichauffeur de toegang tot de taxistandplaats geweigerd voor de rest van de avond/nacht. De gegevens van de chauffeur worden vastgelegd zodat het taxivignet kan worden ingetrokken.
  • Mensen die een taxi nemen krijgen duidelijke instructies mee wat ze kunnen doen wanneer ze niet tevreden zijn over de rit.In Breda is geen plek meer voor taxichauffeurs die ritten weigeren of mensen belazeren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden