Code oranje vanwege de storm Ciara in Brabant

Vandaag trekt de zware storm Ciara over Nederland en heeft het KNMI code oranje voor het hele land afgegeven. Alle wedstrijden in het betaald en amateurvoetbal zijn zondag afgelast.

De NS adviseert om de reisinformatie op haar website in de gaten te houden in verband met eventuele vertragingen.

Storm Ciara

In de loop van de zondagochtend en de eerste helft van de middag krijgen we volgens het KNMI te maken met zware windstoten tot 100 km/u door de storm Ciara die over ons land zal trekken. Landinwaarts worden zelfs windstoten tot 120 km/u verwacht, mogelijk gepaard met stevige regenbuien. Voor deze zware windstoten is code oranje van kracht. De wind komt in eerste instantie uit het zuidwesten maar zal in de loop van de avond draaien naar het westen. Later in de avond en vannacht zullen de zwaarste windstoten afnemen, al kun je maandag ook nog last hebben van windstoten tot 100 km/u. Voorlopig geeft het KNMI voor maandag nog code geel.

Code Oranje

Het KNMI geeft code oranje af als er kans is op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Een code oranje voor windstoten wordt afgegeven wanneer er windstoten van 100 km/u worden verwacht landinwaarts. In het bovenstaande filmpje kun je zien hoe de KNMI waarschuwingen tot stand komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen