Tientallen bekeuringen voor trouwstoet in Valkenberg stadspark

Foto: Breda Nieuws Redactie

Meer dan veertig bekeuringen zijn uitgeschreven voor onder andere het veroorzaken van gevaar of hinder zaterdagmiddag in het Valkenberg Park. De politie ontving meerdere meldingen van overlast van een trouwstoet.

“De hele stoet reed tegen het verkeer in om het park te betreden en parkeerde hun voertuigen gevaarlijk en hinderlijk.”, volgens handhaving.

View this post on Instagram

Gistermiddag zagen wij omstreeks 16 uur een trouwkoets het Valkenbergpark in rijden. Op zichzelf geen bijzonderheid want het mooie Valkenbergpark is vaker decor voor bruidsfoto's. Wat deze situatie echter bijzonder maakte was het feit dat naast de koets ook het hele gevolg,  bestaande uit vele auto's,  mee het park in reed. Het Valkenbergpark is een voetgangersdomein waar zonder ontheffing geen gemotoriseerd verkeer mag komen. Daarnaast reed de hele stoet tegen het verkeer in om het park te betreden en parkeerde zij hun voertuigen gevaarlijk en hinderlijk. Toen wij contact opnamen met het operationeel centrum van de politie bleek dat zij al diverse meldingen hadden ontvangen over deze trouwstoet. Wij hebben de stoet aangesproken en in totaal ruim 40 bekeuringen gegeven voor o.a. het veroorzaken van gevaar of hinder, het niet volgen van de juiste rijrichting en het rijden in het voetgangersdomein. #handhaving #breda #samenvoorveiligheid

A post shared by Handhaving Gemeente Breda (@handhaving_breda) on

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden