“Compliment aan alle Brabanders die nuchter blijven en hun verantwoordelijkheid nemen”

Foto: Pixabay / Pete Linforth

De voorzitters van de Veiligheidsregio’s in Brabant geven complimenten aan alle Brabanders die nuchter blijven en hun verantwoordelijkheid nemen.

Complimenten

Woensdagavond hebben de drie voorzitters van de Veiligheidsregio’s in onze provincie John Jorritsma, Jack Mikkers en Theo Weterings een statement afgegeven naar aanleiding van de coronadreiging. “Complimenten aan alle Brabanders die nuchter blijven en hun verantwoordelijkheid nemen door bij verkoudheid, hoesten OF koorts thuis te blijven volgens het advies van het RIVM. Samen beschermen we de mensen om ons heen.” Zij merken dat de Brabanders gehoor geven aan hun oproep en waar mogelijk maatregelen nemen om verdere verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. “We zijn er trots op dat Brabanders er samen de schouders onder zetten om dit virus zo snel mogelijk een halt toe te roepen.”

Sociale onthouding

De maatregelen die eerder werden aangekondigd blijven van kracht nu twee van de zeven dagen van ‘sociale onthouding’ voorbij zijn. Het advies blijft dus: was je handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schudt geen handen. Op maandag 16 maart zullen de drie voorzitters de actuele informatie van dat moment weer gaan delen. Tot die tijd heeft de sportkoepel NOC/NSF richting alle sportbonden opgeroepen om alle amateurwedstrijden waar Brabantse teams bij betrokken zijn, af te gelasten. De meeste clubs en verenigingen geven hier ook gehoor aan. Daarnaast zijn er veel grotere en kleinere evenementen afgezegd. Via de onderstaande links krijg je een overzicht welke evenementen er in onze gemeente door de coronadreiging zijn geannuleerd of verplaatst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden