10 mensen gestorven aan coronavirus | 190 nieuwe patiënten

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Per vrijdag zijn 190 nieuwe mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 804.

Van de bevestigde personen werken er 179 in de zorg; zij worden vaker dan andere groepen getest, zo meldt het RIVM.

Er zijn sinds gisteren 5 nieuwe patiënten overleden aan COVID-19. Dit betrof allen oudere patiënten met onderliggend lijden. In totaal zijn er nu 10 mensen gestorven aan de ziekte. In totaal zijn 115 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

Meer over Corona

IKEA blijft open, maar sluit alle speelplaatsen

Vestigingen van IKEA blijven open, maar kinderen kunnen tijdelijk niet meer spelen in de Småland-speelplaatsen, zo meldt het ANP. De keten zegt die maatregel te nemen vanwege het nieuwe coronavirus en noemt de gezondheid en veiligheid van bezoekers “topprioriteit”. De overige afdelingen in de winkels van IKEA blijven wel open.

Woensdag gingen de binnenspeelplaatsen van de vestigingen in Utrecht, Eindhoven, Breda, Heerlen en Barendrecht al dicht. Nu volgen ook de andere acht warenhuizen. IKEA neemt daarnaast extra hygiënemaatregelen. Wat deze precies zijn is niet bekendgemaakt. Ook wordt bezoekers gevraagd te betalen met pinpas. Het Zweedse concern volgt de richtlijnen en het advies van RIVM en de GGD.

Efteling sluit deuren park

De Efteling sluit de deuren in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Vanaf zaterdag is het pretpark dicht; hotels en resorts sluiten per dinsdag. Het golfpark en theater waren al gesloten en evenementen vanaf honderd personen zijn afgelast. Gasten die een verblijf voor dit weekend hebben geboekt, zijn gewoon welkom, schrijft de Efteling op de site.

De Efteling zegt de maatregel te nemen op aanraden van de overheid en de Brabantse veiligheidsregio’s. Gasten die een verblijf hadden geboekt met een aankomstdatum in de periode tot en met 31 maart worden verzocht telefonisch contact op te nemen met het park om de mogelijkheden te bespreken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden