Pandemie update: 20 doden, scholen en cafes dicht? Bekijk de flatten the curve (video)

Sinds gisteren zijn 176 nieuwe mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 1135.

Sinds gisteren zijn  8 patiënten overleden aan COVID-19 in de leeftijd van 59 tot 94 jaar, zo meldt het RIVM. De meesten zijn ouder dan 70 jaar en hadden onderliggend lijden. In totaal zijn er nu  20 mensen gestorven aan de ziekte. In totaal zijn  162 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. De meeste besmettingen (71) zijn in Breda, gevolgd door Tilburg met 68. Van tientallen personen is de woonplaats onbekend (op dit moment).

“Momenteel gaat er een nep-bericht viral. In dit bericht zou een van onze artsen de noodklok luiden en spreken over een crisis in Amphia. Wij willen je er graag op wijzen dat dit een nep bericht is en niet strookt met de werkelijkheid in het ziekenhuis.”, zo laat het ziekenhuis weten.

In Den Haag wordt zondag gesproken over de oproep om alle scholen te sluiten. De verwachting is dat er later vandaag aanvullende maatregelen volgen.

Heb je vragen over het coronavirus? Ook dit weekend kun je bij de GGD terecht tussen 09:00 en 16:00 via het nummer 088 368 6858.

Meer over het coronavirus in Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen