“Verbinden is in alles wat ik doe de sleutel tot succes.”

Foto: Emanuela van Steen

Als Nieuws.nl plaatsen we graag lokale ondernemers in de spotlight. In de rubriek ‘ZZP’er in de spotlight’ gaan we in gesprek met de zelfstandig professionals uit de regio Breda en deze week is dat Emanuela van Steen Cacchione van Sinergia.

Eerder spraken we met weddingplanner Martine van der Linden, uitvaartfotograaf Michelle de Vries, kunstenares Daphne Schrijver, content specialist Marit VervaartHebe Illing van Bureau up en professional organizer Lara Hogervorst.

De in Prinsenbeek wonende onderneemster is sinds enkele jaren werkzaam als ZZP’er. Met haar Sinergia Recruitment kan ze voor bedrijven het tijdrovende en kostbare werving en selectieproces uit handen nemen door exclusief en effectief op zoek te gaan naar de juiste kandidaat voor hen. Haar doelstelling is het creëren van de juiste match door goed te luisteren naar de wensen van de opdrachtgever en de kandidaat.

Recruitment van kandidaten op MBO, HBO en WO niveau

“Een gedegen en omkaderd werving- en selectietraject en een juiste achtergrond, gerichte sollicitatiemotivatie en passende persoonlijkheid: daar gaat het om. Met mijn Sinergia Recruitment ga ik voor kandidaten die willen investeren in hun carrière en ook in de weg naar die carrière. Mijn bemiddelingstraject biedt (voortschrijdend) inzicht in de beste match voor de organisatie.”, licht Emanuela toe.

“Ik werk altijd samen met een team van professionals die mijn selectie en gesprek procedures ondersteunen met hun specialisme uit de branche. Zo kan ik allerlei professionals en ook voor de ICT branche de juiste mensen werven. Ik kan de werkzoekende professional helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging en bemiddelen bij een nieuwe organisatie.”, vertelt de onderneemster gepassioneeert. ” Denk aan de zoektocht om de juiste match te maken met jouw talenten en een mooi bedrijf dat daarbij past, optimaliseren van je CV, voorbereiden op het sollicitatiegesprek maar ook je profilering zoals Linkedin en andere social media kanalen inzetten daar help ik bij.”

“Trots ben ik op de bemiddelingen waar een mooie match is ontstaan tussen bedrijven en de kandidaat. Ik ben ervan overtuigd dat de match van een goede klik tussen de opdrachtgever en het inzien van de aanwezige talenten en expertise zoveel meer waardevol is dan alleen kijken naar of alle vacature punten kunnen worden afgevinkt. Skills en kennis kan iemand altijd nog ontwikkelen maar hoe iemand in het leven staat en of diegene op hetzelfde golflengte zit zal niet snel veranderen.”, vervolgt ze.

Wat maakt jouw aanpak uniek?

“Verbinden is in alles wat ik doe de sleutel tot succes. Mijn relaties vanuit mijn netwerk zijn mij dierbaar en de verbindingen die daaruit ontstaan brengen ons allemaal verder.”

Je houdt je niet alleen bezig met recruitment?

“Dat klopt, voor opdrachtgevers in de Hospitality en Evenementen branche help ik om hun concept zo goed mogelijk neer te zetten. Ik bemiddel o.a door de juiste gastvrije medewerkers in te zetten bij evenementen, beurzen et cetera. Gastvrijheid en Hospitality is voor mij een belangrijke factor in alles wat ik doe, de mensen die ik spreek en selecteer. Ik geloof erin dat wanneer bedrijven intern hun gastvrijheid goed inzetten, trekken zij hiermee ook de juiste kandidaten.

Heb je een tip voor bedrijven die een vacature willen uitzetten?

“Denk aan een goed beschreven proces hoe de sollicitant wordt ontvangen en begeleid in het sollicitatie proces. Ook wel de candidate journey genoemd. Sollicitanten zijn ook klanten of potentiële klanten en kunnen weer jouw ambassadeurs worden. Daarom adviseer ik ook organisaties graag wat zij kunnen doen om aantrekkelijk te worden zodat zij de juiste kandidaten aantrekken waar uiteindelijk ook alle medewerkers op die aantrekkelijkheid trots zullen zijn. Daar is bijvoorbeeld maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemen ook een onderdeel van.”, beantwoord de Brabantse.

Ambassadeur van NoraWerkt

Daarnaast zet jij je ook in voor een stichting?

“Ja zeker, mijn maatschappelijke betrokkenheid zet ik in door voor Stichting NoraWerkt als ambassadeur te werken. Mijn inzet als ambassadeur is om te bemiddelen in een arbeidsplaats voor de doelgroep, bouwen aan de community en verbindingen te leggen met de lokale ondernemers in Breda en omstreken. Het unieke concept van NoraWerkt is dat zij jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking zelf laten ontdekken wat voor werk ze zouden willen doen. Daarmee creëren ze echt eigen waarde.”, vertelt Emanuela passievol.

“Het kan niet zo zijn dat deze doelgroep wordt uitgesloten om mee te mogen doen op de arbeidsmarkt. Ten eerste hebben zij wel degelijk vaardigheden geleerd en hebben zij ook talenten en dromen. Het blijkt ook dat bedrijven die sociale en maatschappelijke motieven kunnen combineren met bedrijfseconomische voordelen, het meest succesvol zijn.”, vervolgt ze.

Hoe bevalt het leven als ZZP’er je?

“Als zelfstandige ondernemer zorg ik ervoor dat ik ook genoeg mensen om mij heen heb waarmee ik kan sparren, wij kunnen elkaar adviseren en motiveren. Ondanks dat ik altijd gewend ben geweest om in teams te werken krijg ik genoeg voldoening uit mijn netwerk en mijn werkzaamheden. Ik heb mij heel bewust aangesloten bij een tweetal netwerk organisaties: Business Open in Prinsenbeek en het MKB Rotterdam Rijnmond.”

“Ja als zzp-er draag jezelf alle verantwoordelijkheid en ook de zorgen. Maar ik heb nog steeds geen spijt van mijn keuze. De vrijheid van handelen is voor mij altijd een belangrijke kernwaarde geweest en nu geniet ik daar met volle teugen van. Er is aan mijn onderneming ook nog genoeg werk aan de winkel zo gaat mijn website binnenkort op de schop en blijf ik mijn kennis op allerlei manieren verrijken.”

Juist nu kan ik helpen zich voor te bereiden op nieuw werk voor straks. Neem gerust contact op, want ook in deze bijzondere tijden kan ik aan de slag om acquisitie te doen, exclusief op zoek te gaan naar de juiste professional voor bedrijven en ik heb ook zeer goede kandidaten in mijn portefeuille.

Contact informatie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden