Kom in actie om je immuunsysteem zo krachtig en effectief mogelijk te maken

Foto: Enforce

Het coronavirus, de griep op steroïde. Het zorgt voor angst, onzekere tijden en mensen worden bang. Voor zichzelf, hun omgeving, maar ook bang voor het verliezen van banen en het omvallen van hun bedrijf. Hoeveel van deze dingen hebben we eigenlijk onder controle.

We zijn nogal snel geneigd focus te leggen op zaken waar we niks aan kunnen doen. De focus op deze oncontroleerbare zaken leggen zorgt echter voor nog meer onrust en onzekerheid. Je zult, hoe moeilijk dit soms ook is, ermee moeten dealen. Welke beslissingen kun je nu wel nemen, welke zaken hebben we wel in de hand. Dit geldt ook voor heel veel zaken op het gebied van je gezondheid en vitaliteit. Neem jij de verantwoordelijk hierover?

Het zal niet de bedoeling zijn dat we een nieuw gezondheidsprobleem trachten op te lossen door een bestaand en ernstig gezondheidsprobleem, namelijk een gebrek aan beweging, nog erger te maken.

Dit is ook de reden waarom we bij Enforce zijn gestart met het uitrollen van tools om thuis in je eigen veilige omgeving online met begeleiding te kunnen blijven trainen.

We delen ook graag een aantal simpele tools waarmee jij je immuunsyteem kunt blijven boosten en zo de optimaal impact kunt blijven maken op je eigen leven en omgeving.

Net zoals je bij ziekte de oorzaak aanpakt en niet alleen de symptomen bestrijdt, is het ook hier belangrijk om je lichaam van binnen uit sterker te maken zodat je bestand bent tegen virusinfecties zoals het coronavirus.

Het beste wapen tegen het coronavirus is je eigen immuunsysteem en weerbaarheid.

Wat kun je doen om je immuunsysteem zo krachtig en vooral effectief mogelijk te maken?

#1 Slaap voldoende en neem voldoende rust: In je slaap vinden alle herstel- en reparatiewerkzaamheden in je lichaam plaats. Meerdere korte nachten op een rij en je hebt een griep of verkoudheid zo te pakken. Belangrijk hierbij is een vast waak- en slaappatroon aan te houden. Zorg dat je minimaal drie uur voordat je gaat slapen niet meer eet: spijsverteren kost veel energie wat ten koste gaat van herstel- en reparatie. Zorg overdag voor voldoende daglicht en beweging. Zorg voor een donkere en koele slaapkamer.

#2 Sporten: Menig mens wil ’s ochtends liever snoozen dan zich uitsloven in de sportschool, maar sporten is érg goed voor je immuunsysteem. Hardlopen, roeien, fietsen of fitnessen; het maakt niet uit wat je doet, als je maar beweegt. Het pept je immuunsysteem op. Mensen die drie keer per week sporten, zijn vier dagen per jaar minder ziek dan mensen die ’t niet doen. Er zijn op dit moment nog genoeg mogelijkheden die je wel kunt doen.

#3 Vermijd overmatige stress en oververmoeidheid: Er bestaat een direct verband tussen een slecht werkend immuunsysteem en chronische stress. Focus op controleerbare zaken geen power en minder stress.

#4 Eet gezond: Een krachtig lichaam en dus ook een effectief immuunsysteem heeft volop vitamines en mineralen nodig! Eet dus meer groente en fruit, dat is waar we de waardevolle micronutrienten waaronder vitamines en mineralen in vinden. We zien mensen hamsteren in de supermarkt en vooral de ongezonde producten inslaan. Dit geeft geen boost, maar zorgt ervoor dat je jezelf mogelijk minder fit gaat voelen.

#5 Drink minder alcohol: Je lever is ’s nachts verantwoordelijk voor het herstel en krachtig houden van je immuunsysteem. Gebruik (overmatig) van alcohol de komende periode is een slecht plan. Veel mensen zitten nu thuis en dat extra wijntje is al snel verleidelijk

#6 Drink voldoende water.

#7 Rook niet of nog beter stop helemaal met roken.

Mocht je meer willen weten: Download hier onze gratis E-Book om de komende 7 dagen resultaat te boeken op je gezondheid en vitaliteit. Het gaat niet alleen over trainen, maar ook over een bekrachtigde mindset voor vitale leiders. De leiders die we nu nodig hebben.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden