Coronadoden en besmettingen in West-Brabant lopen verder op

Foto: Pixabay

Het aantal coronadoden en besmettingen in West-Brabant lopen verder op. In Breda zijn nu 140 personen besmet.

Sinds gisteren zijn 573 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4204. Onder hen zijn 988  mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

43 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19, zo meldt het RIVM. Er zijn in totaal 179 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1404 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (585) en Noord-Holland (535).

Het aantal besmette personen in Breda is 140, in Alphen-Chaam 9, Drimmelen 14, Etten-Leur 20, Geertruidenberg 8,  Halderberge 7, Oosterhout 16 en Roosendaal 11. Tilburg telt met 178 het hoogste aantal besmette personen van Nederland.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Meer over het coronavirus in Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden