Inleveractie tweedehands smartphones, beeldbellen voor kwetsbare ouderen

Foto: Publiek domein / Pixabay

Kwetsbare ouderen is met klem verzocht in deze weken / maanden van corona crisis zo min mogelijk buiten de deur te gaan en zo min mogelijk bezoek te ontvangen. Vereenzaming ligt op de loer want zelfs al heb je kinderen en / of kleinkinderen dan nog zullen deze slecht zelden op bezoek kunnen komen.

Ook koffie bijeenkomsten, beweeglessen en / of fysiobehandelingen kunnen op dit moment geen doorgang meer vinden.

Wat kunnen we doen?

Fysio Pluk is daarom samen met gemeente Breda, Hogeschool Avans, vrijwilligersinitiatief Buurtkracht 4834 en KPN een actie gestart om kwetsbare ouderen (thuis en in verpleegtehuizen) die geen smartphone hebben en zich dat ook niet financieel kunnen veroorloven, 2 maanden lang een gratis tweedehands telefoon ter beschikking te stellen zodat zij gedurende hun “huisarrest” periode contact kunnen blijven houden met familie, vrienden en bekenden en/of huisarts of fysiotherapeut. Via beeldbellen kan men dan de ander toch zien en dat is in deze moeilijke tijden toch heel fijn, zeker voor eenzame kwetsbare ouderen. Daarnaast gaat Hoge school Avans kijken of ze aan elke verstrekte telefoon een buddy (leerling van Avans) kunnen koppelen die dagelijks even (beeld)belt om een praatje te maken.

Hoe kan u helpen?

Wat er nu vooral nodig is, zijn tweedehands smartphone die wellicht nog ergens bij u in een la liggen. Voor u hebben ze waarschijnlijk weinig nut meer maar voor de kwetsbare ouderen kan het de komende tijd de belangrijkste life line met de buitenwereld zijn. De manier om hun familie en kennissen op bewegend beeld te zien en met hen op die manier contact te houden. Zo zien opa en oma in ieder geval hun kinderen en kleinkinderen nog regelmatig

Dus heeft u nog een oude smartphone liggen, dan kan die (inclusief oplader) ingeleverd worden bij: Pluk fysio,  Rijnauwenstraat 1 te Breda, achter winkelcentrum De Burcht. Tot en met zaterdag 28 maart. Elke ochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. Behalve op zondag. Als brengen niet lukt, mail dan naar [email protected] o.v.v. SmartPhone Dan maken we een afspraak om de telefoon bij u op te halen.

Het maakt niet uit wat voor telefoon u doneert, als je er maar mee kunt beeldbellen / facetimen. Opladers van alle soorten SmartPhones zijn welkom.  Het zou fijn zijn als u uw telefoon alvast terugzet in de fabrieksinstellingen. Scheelt ons weer werk. Lukt dat niet dan doen wij het. En nogmaals………..de bijbehorende oplader is ook zeer welkom. Wij zorgen voor SIM kaarten met beltegoed.

We gaan met ingang van 1 april de binnen gekomen telefoons uitdelen en hopen op uw medewerking om het zodoende voor vele ouderen in verzorgingshuizen of gewoon thuis mogelijk te maken toch nog contact te houden met hun dierbaren en omgeving.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden