Meer van 10.800 Nederlanders positief getest op corona

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten, en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken, zo meldt het RIVM.

Vandaag is er weer een record van 132 coronadoden te betreuren. In de gemeente Breda zijn er nu 227 personen positief getest.

Uitbreiding gegevens over de uitbraak van het nieuwe coronavirus

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  krijgt steeds meer informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De actuele gegevens van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportages.
Er komen elke dag ongeveer 100 nieuwe patiënten op de intensive care (IC intensive care ) bij. Doordat patiënten enige tijd op de IC verblijven, stijgt het totaal aantal patiënten dat op de IC ligt in Nederland op dit moment met ongeveer 80 per dag.

De basis voor het aantal bevestigde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en de overlijdensgevallen door COVID-19 zijn de meldingen van de GGD’en. Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt. Het aantal sterfgevallen dat gemeld wordt betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan.

Het aantal besmette personen in Alphen-Chaam gaat van 19 naar 21, Breda van 215 naar 227, Drimmelen van 24 naar 26, Etten-Leur 40 naar 50, Geertruidenberg van 11 naar 12, Halderberge van 10 naar 12, Oosterhout van 31 naar 36,  Roosendaal blijft 25 en Rucphen blijft 10. Tilburg telt met 284 (was 254) het hoogste aantal besmette personen van Nederland.

Overzicht aantallen

  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 10.866 (+1.104), waarvan 3017 in Brabant (+269)
  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 3.483 (+529)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 771 (+132)

Meer over het coronavirus in Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden