In Brabant is bij ruim 3.000 patiënten het coronavirus vastgesteld

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking.

In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door, zo meldt het RIVM. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus.

Deze cijfers worden meerdere keren per dag bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen achter op de actuele situatie.

Dinsdagavond is er een nieuwe persconferentie met de corona maatregelen voor de komende periode. Deze persconferentie zal live te zien zijn in de vooravond, nadat het kabinet op dinsdag 30 maart hierover besluiten  genomen heeft.

Corona update in cijfers

  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 11.750 (+884), waarvan in Brabant 3017 (+269)
  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 3990 (+507)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 864 (+93)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden