Zaterdag RIVM update | Amphia meldt 2 coronadoden | video vervoer coronapatiënt

Vandaag zijn er 336 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 164 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis bedraagt 6.622 (+336), het totaal aantal gemelde overleden patiënten bedraagt 1.651 (+164) en het  totaal aantal positief geteste patiënten: bedraagt 16.627 (+904), zo meldt het RIVM.

Gisteren waren 502 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen en 148 personen als overleden gemeld. Eergisteren waren dat respectievelijk 625 patiënten in ziekenhuis en 166 overledenen.

Het aantal besmettingen neemt in Brabant verder af. In de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland zijn nu meer besmettingen dan in onze provincie. Het aantal opnames van corona patiënten in Brabantse ziekenhuizen is wel licht gestegen het afgelopen etmaal. De piek van corona patiënten op de Brabantse IC’s wordt begin komende week verwacht.

Update Amhpia ziekenhuis

Vrijdag zijn er in het Amphia in Breda twee personen overleden aan corona. Dat meldt het ziekenhuis in haar dagelijkse update op haar website.

Dagelijks geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia gisteren, vrijdag 3 april 2020. Tussen haakjes staat het verschil met 24 uur eerder. Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia 52 mensen (+2) overleden aan de gevolgen van het virus. Er worden totaal 82 patiënten (+3) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 28 (+1) op de intensive care. Er zijn in de 24 uur voor deze standopmaak 8 patiënten met COVID-19 uit Amphia ontslagen. In totaal zijn dit 138 patiënten.

Extra IC-capaciteit bij Amphia

COVID-19 patiënten worden op speciaal daartoe ingerichte afdelingen in isolatie verzorgd (de zogenaamde cohort-afdelingen). Patiënten die intensieve zorg nodig hebben worden op de intensive care verzorgd. De intensive care van Amphia heeft een standaard capaciteit van 30 bedden. Er is extra IC capaciteit gerealiseerd bij de IC. Amphia kan door deze maatregel een maximale IC-capaciteit van 56 bedden realiseren. Deze 56 IC-bedden zijn er zowel voor corona-patiënten als voor de niet corona-patiënten.

Corona patiënten vanuit Brabant vervoeren

Coronapatiënten die van het ene ziekenhuis naar het andere worden vervoerd, we lezen en horen erover maar hoe gaat nou zoiets? Bij een dergelijk transport komt veel kijken en politievlogger Jan-Willem kreeg toestemming om dat te filmen. Bekijk de video hierboven.

Reacties

Cookieinstellingen