Wine Drive-thru van La Persistance voor 2e keer gesloten

Foto: Wijnflessen CC BY-SA 2.0

De Wine Drive-thru van wijngroothanedel La Persistance op het terrein van de Peer aan de Oude Liesboslaan is vandaag op last van burgemeester Paul Depla gesloten.

Dit omdat de verkoop niet volgens de regels plaatsvond, zo laat de gemeente weten. Op dit moment geldt een versoepeling in het verkopen van licht-alcoholische dranken bij horecazaken die via een loketfunctie maaltijden verkopen. Bij een maaltijd kan nu een flesje bier of wijn verkocht worden via de loketfunctie. Deze regel is er om ondernemers in staat te stellen hun service aan hun gasten zo veel mogelijk te kunnen voortzetten. We beseffen ons namelijk dat dit voor veel ondernemers een hele lastige periode is. Daarom blijven ook met elkaar kijken naar de creatieve mogelijkheden, maar wel binnen de regels. Dit is ook herhaaldelijk gecommuniceerd.

De wine drive-thru die plaatsvond in een samenwerking tussen La Persistance en de Peer voldeed niet aan deze regels. Met de eigenaren is herhaaldelijk contact geweest over de voorwaarden die gelden voor de plannen van de twee eigenaren. Ook na een officiële waarschuwing waarin de eigenaar van de Peer nogmaals gewezen werd op het overtreden van de regels, werden bij een tweede bezoek van onze handhavers, jammer genoeg, weer activiteiten waargenomen waarin de regels niet werden nageleefd. Daarom is het bedrijf opgelegd te stoppen met hun activiteiten.

Vorige week werd de wijnverkoop verboden op bedrijventerrein Hoogeind. De groothandel is hier gevestigd en mag zelf alleen via particulieren verkopen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden