Zondag RIVM update: 115 personen als overleden gemeld

Foto: Pixabay

Zondag zijn er 253 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 115 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Onder de personen die zijn overleden zijn 3 patiënten in de leeftijdsgroep 25 tot 50 jaar, zo meldt het RIVM. Bij al deze personen was er sprake van onderliggend lijden.

RIVM cijfers

  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 6.875 (+253)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.766 (+115)
  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 17.851 (+1.224)

Gisteren waren 336 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen en 164 personen als overleden gemeld. Eergisteren waren 502 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen en 148 personen als overleden gemeld. Donderdag waren dat respectievelijk 625 patiënten in ziekenhuis en 166 overledenen.

Bekijk het aantal besmettingen in Breda / per gemeente op de site van het RIVM

Voorzitter VNO-NCW: na meivakantie moeten we weer aan de gang

Ondernemers in Nederland moeten er rekening mee houden dat ze tot en met de meivakantie nog te maken hebben met de huidige maatregelen rond het nieuwe coronavirus, zo meldt het ANP. “Je moet eerlijkheid betrachten en zeggen dat we dan weer rustig aan de gang gaan. Dan gaan we gas bijgeven”, zei Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, zondag in het televisieprogramma WNL Op Zondag op NPO 1.

Het is volgens De Boer belangrijk dat er snel weer een plaatje voor de toekomst wordt geschetst. “Ondernemers zakt de moed een beetje in de schoenen. In de horeca wordt geen euro verdiend, maar lopen de kosten wel door. Dat geldt ook voor de agrarische sector, de transportsector en noem maar op. Het probleem wordt echt ontzettend groot. Ik krijg een paar honderd mails en appjes per dag van bezorgde ondernemers.”

De Boer zou tot 1 juli doorgaan als voorzitter van VNO-NCW. Vanwege de coronacrisis blijft hij aan tot na Prinsjesdag. Ingrid Thijssen volgt hem dan op.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden