234 nieuwe coronadoden | vanavond persconferentie | oproep: niet tegelijk paasboodschappen doen

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Vandaag zijn er 292 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 234 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Op de dinsdagen is het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd.

Overzicht aantallen dinsdag

  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 7.427 (+292)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 2.101 (+234)
  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 19.580 (+777)

Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 2101, zo meldt het ANP. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 234 sterfgevallen doorgekregen. Het aantal nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen is met 292 hoger dan maandag, toen hierover 260 meldingen binnenkwamen In totaal zijn nu 7427 mensen in ziekenhuizen opgenomen. Hoeveel van hen weer zijn ontslagen, houdt het RIVM niet bij. Het aantal positieve testen nam met 777 toe tot 19.580.

Dinsdagavond persconferentie

Vanavond rond 19:00 uur geven premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie over de coronacrisis die live te zien zal zijn op TV.

CBL: wacht niet met de paasboodschappen doen

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) roept consumenten op om niet te wachten met de paasboodschappen tot vrijdag of zaterdag, zo meldt het ANP. Ook drukt de brancheorganisatie van de supermarkten mensen op het hart om vooral alleen te komen en er geen gezinsuitje van te maken. Volgens supermarkten vinden klanten dat nog het lastigste voorschrift om zich aan te houden.

“Vanwege het coronavirus willen we de traditionele drukte voor het paasweekend nu niet”, zegt een woordvoerder van het CBL. Volgens hem zijn de klantenstromen in supermarkten nu goed gespreid. “Mensen werken thuis en kiezen hun eigen momentje om naar de supermarkt te gaan. Het is belangrijk dat dit rond Pasen zo blijft gaan.”

Volgens de CBL-woordvoerder is het rond de paasdagen extra belangrijk dat er aandacht is voor de veiligheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. “Tegen klanten zeggen we daarom: draag je steentje bij en kom niet tegelijk en kom alleen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden