Statement KNVB competitie: intentie om competitie te hervatten

Foto: Creative Commons / Martijn Mureau

Dinsdagmiddag heeft er een meeting plaatsgevonden over het mogelijke restant van competities. Hieruit is naar voren gekomen dat de KNVB onder voorbehoud van de maatregelen vanuit het RIVM en de overheid, de competitie wil hervatten, zo meldt NAC op haar website.

Dit zal dan moeten gebeuren tussen 19 juni en 3 augustus. Hierbij wordt de gehele competitie uitgespeeld, inclusief play-offs voor promotie en degradatie. Of dit zal plaatsvinden met of zonder publiek is nog een onzekere factor. Dit is uiteraard afhankelijk van de duur van reeds gestelde maatregelen door het RIVM en de overheid. Hierover zal later meer bekend worden gemaakt.

De KNVB heeft dus de intentie om te competitie te hervatten, uiteraard is dit wel onder voorbehoud. De KNVB is afhankelijk wat het RIVM en de overheid zullen besluiten in de week van 21 april. Tot deze datum is er nog geen zekerheid.

Luuc Eisenga: ‘’Mocht dit scenario daadwerkelijk kunnen worden uitgevoerd, zou het natuurlijk ook het mooiste zijn als dit in volle stadions kan plaatsvinden. Maar dit kan enkel en alleen wanneer de RIVM en de overheid toezeggen dat het écht kan. De gezondheid van iedereen staat hierin voorop en is het belangrijkste.’’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden