Jaarlijkse huis-aan-huis lotenverkoop Zonnebloemloterij uitgesteld

Foto: Zonnebloemloterij

De jaarlijkse huis-aan-huis lotenverkoop van de Zonnebloemloterij is uitgesteld tot in ieder geval 1 juni.

Als trotse Zonnebloem Ambassadeur geeft Frans Duijts het startsein voor de online Zonnebloemloterij. “Het coronavirus heeft ons allemaal getroffen. Door de aangescherpte maatregelen heeft Nationale Vereniging de Zonnebloem moeten besluiten om alle activiteiten stil te leggen. De gezondheid en veiligheid van zowel de deelnemers met een lichamelijke beperling als de vrijwilligers zijn topprioriteit. Voor vele vrijwilligers een grote strop dat zij alle braderieën, feestdagen zoals Pasen, Koningsdag en andere fijne verkoopweken moeten missen. Daarom starten we vandaag met de online lotenverkoop, via zonnebloem.nl/loterij.”

Online lotenverkoop

Bij de Zonnebloem draait het om mensen met een lichamelijke beperking. De meer dan 33.000 vrijwilligers zorgen er met aandacht, afdelingsuitjes en vaarvakanties voor dat deze kwetsbare groep niet in een sociaal isolement raakt. “Al deze activiteiten staan nu onder druk. Zo ook de jaarlijkse lotenverkoop. Om dit mooie werk te kunnen blijven doen, is geld nodig”, aldus Duijts. Vrijwilligers kunnen eenvoudig een persoonlijke verkooppagina aanmaken. Daarbij bepalen ze zelf dat de opbrengst ook bij hun eigen Zonnebloemafdeling terechtkomt. Hun persoonlijke pagina kunnen ze delen via e-mail of hun sociale media met vrienden, familie en bekenden. Die kunnen dan heel eenvoudig loten kopen. “Het voordeel hiervan is dat de vrijwilliger gewoon thuis vanachter de pc loten kan verkopen. Zonder papieren loten, zonder contant geld. De kopers betalen via iDeal en krijgen de loten direct in hun mailbox. Ideaal en heel safe, zeker in deze periode.”

Traditionele lotenverkoop

Er is natuurljik ook een groep mensen die niet zo handig online is. Onderzocht wordt hoe het nationale bureau de vrijwilligers kunnen helpen om de loten ook aan deze groep kunnen verkopen. Het blijkt dat de Zonnebloemvrijwilligers bijzonder inventief zijn in het bedenken om toch in contact te blijven met de deelnemers. Duijts: “Bij de Zonnebloem hopen we dat deze bijzondere situatie snel over is. Want zodra het weer kan, komen de vrijwilligers weer gezellig bij de mensen langs de deuren.”

Online collecte van de Hartstichting

De Hartstichting komt deze week niet langs de deur om te collecteren vanwege het coronavirus.

Doordat de Hartstichting dit jaar niet huis-aan-huis kan collecteren, lopen ze veel giften mis waarmee belangrijk onderzoek gedaan moet worden. Vorig jaar werd er nog ruim € 2,8 miljoen op met de collecte.Terwijl ze juist nu alle hulp en giften hard nodig hebben. Onder andere om belangrijk onderzoek te doen naar hartschade rondom het coronavirus.

Onderzoek naar het coronavirus

Hartpatiënten kunnen ernstig ziek worden door het coronavirus. Ook bij gezonde mensen kan het virus hartklachten en schade aan het hart veroorzaken. Daarom is de Hartstichting een nieuw onderzoek gestart. Het onderzoek richt zich op inzicht krijgen in de effecten van het coronavirus op het hart. Door de informatie te analyseren van coronapatiënten die nu in het ziekenhuis liggen, krijgen artsen snel duidelijkheid over de beste behandeling.

Geef digitaal

Je kunt dit jaar digitaal je bijdrage leveren aan de Hartstichting. Dat kan via een Tikkie waarbij je zelf het bedrag invult. Je vindt de link onderaan dit artikel. Je kunt ook eenmalig doneren of vaste donateur worden door een machtiging af te geven. Ook daarvoor staat de link onderaan dit artikel.

  • KLIK HIER om met Tikkie te doneren | KLIK HIER voor een eenmalige of periodieke machtiging
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen