Amphia update: laagste aantal coronapatiënten in 2 weken

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in totaal nu 170 coronapatiënten vanuit het Amphia ziekenhuis in Breda ontslagen.

Dagelijks geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia gisteren, dinsdag 7 april 2020. Tussen haakjes staat het verschil met 24 uur eerder. Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia 59 mensen (+4) overleden aan de gevolgen van het virus. Er worden totaal 77 patiënten (-7) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 29 (=0) op de intensive care. Er zijn in de 24 uur voor deze standopmaak 10 patiënten met COVID-19 uit Amphia ontslagen. In totaal zijn dit 170 patiënten.

Extra IC-capaciteit bij Amphia

COVID-19 patiënten worden op speciaal daartoe ingerichte afdelingen in isolatie verzorgd (de zogenaamde cohort-afdelingen). Patiënten die intensieve zorg nodig hebben worden op de intensive care verzorgd. De intensive care van Amphia heeft een standaard capaciteit van 30 bedden. Er is extra IC capaciteit gerealiseerd bij de IC. Amphia kan door deze maatregel een maximale IC-capaciteit van 56 bedden realiseren. Deze 56 IC-bedden zijn er zowel voor corona-patiënten als voor de niet corona-patiënten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden