4 mei-oproep aan alle trompettisten in Nederland!

Foto: Grietje-Akke de Haas

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitsers. Geen oorlog meer en terug proberen het normale leven op te pakken. Nu kunnen we het ons bijna niet meer voorstellen hoe dat was voor de mensen die toen leefden. Maar we kunnen er wel bij stil staan, want vergeten mag echt niet.

Maar door het corona-virus gaan de 4 mei-herdenkingen niet door. Bijeenkomsten zijn niet meer toegestaan en daarnaast is bij zo’n bijeenkomst ook de afstand niet te garanderen. Maar om er nu helemaal niet meer bij stil te staan dit jaar? Dat kan echt niet.

Oproep aan de trompettisten

Daarom gaat er op Facebook een oproep rond aan alle trompettisten. Hen wordt gevraagd om op maandagavond 4 mei om 19.58 uur het signaal Taptoe Infanterie te blazen. Dit kan in de voortuin, middenin de straat, op een plein, bij een verzorgingstehuis of ziekenhuis of misschien zelfs bovenop de kerktoren.

Waar dan ook, als mensen het maar kunnen horen. Haal de dodenherdenking naar de mensen toe, nu we allemaal nergens meer heen kunnen om te herdenken. Op deze manier kunnen we 75 jaar vrijheid herdenken op een bijzondere manier die ons misschien nog lang bij zal blijven.

  • Ben jij trompettist en doe je mee aan de oproep? Laat het ons weten via Facebook!

Door: Sam Fish

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden