Amphia update: teller ontslagen coronapatiënten nu op 180

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in totaal nu 180 coronapatiënten vanuit het Amphia ziekenhuis in Breda ontslagen.

Dagelijks geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia gisteren, woensdag 8 april 2020. Tussen haakjes staat het verschil met 24 uur eerder. Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia 62 mensen (+3) overleden aan de gevolgen van het virus. Er worden totaal 71 patiënten (-6) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 28 (-1) op de intensive care. Er zijn in de 24 uur voor deze standopmaak 10 patiënten met COVID-19 uit Amphia ontslagen. In totaal zijn dit 180 patiënten.

Extra IC-capaciteit bij Amphia

COVID-19 patiënten worden op speciaal daartoe ingerichte afdelingen in isolatie verzorgd (de zogenaamde cohort-afdelingen). Patiënten die intensieve zorg nodig hebben worden op de intensive care verzorgd. De intensive care van Amphia heeft een standaard capaciteit van 30 bedden. Er is extra IC capaciteit gerealiseerd bij de IC. Amphia kan door deze maatregel een maximale I

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden