Corona update: bijna 200 ziekenhuisopnames en 94 coronadoden

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Vandaag zijn er 196 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 94 personen als overleden gemeld.  Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld, zo meldt het RIVM. Tot nu toe zijn er 25.587 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . Sinds enkele dagen kunnen ook zorgmedewerkers die buiten het ziekenhuis werken getest worden als zij klachten hebben. De eerste effecten daarvan lijken zichtbaar in de meldingen, omdat 453 (39%) van de nieuwe meldingen zorgmedewerkers betreft.

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

Gisteren werden er 189 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Tevens werden er 132 personen als overleden gemeld. In België is het aantal bevestigde besmettingen  met 1.629 nieuwe gevallen opnieuw toegenomen. Het Amphia heeft vandaag geen nieuwe update naar buiten gebracht. Op de Noord-Brabantse intensive cares zet de daling van het aantal patiënten verder door. Zaterdagochtend liggen er 155 personen op de IC. Dat zijn er 5 minder van gisteren.

Actuele cijfers COVID-19: 12 april 2020

Positief geteste personen 25.587* (+1.174)
Ziekenhuisopnames 8.582 (+196)
Overleden personen 2.737** (+94)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

Reminder maatregelen

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis
  • Houd 1,5 afstand van anderen
  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden