COVID-19 update: 189 coronadoden gemeld de afgelopen 24 uur

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Vandaag zijn er 188 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 189 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Dit zien we ook na dit paasweekend vooral bij het aantal overlijdens.

Tot nu toe zijn er 28.153 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn, zo meldt het RIVM.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

Meer Breda Nieuws

Actuele cijfers COVID-19: 15 april 2020

Positief geteste personen 28.153* (+734)
Ziekenhuisopnames 9.127 (+188)
Overleden personen 3.134** (+189)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

Nieuwe persconferentie woensdagavond 19:00 uur

De meest betrokken ministers komen woensdag aan het eind van de middag weer bijeen om te overleggen over de coronacrisis op het ministerie van Justitie en Veiligheid. Er worden geen nieuwe maatregelen verwacht.

De bijeenkomst van de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb) zal vooral een informerend karakter hebben waar onder meer de laatste informatie van het RIVM wordt besproken. Na afloop is er wel rond 19.00 uur een persconferentie. Over eventuele verlenging van de maatregelen die tot 28 april lopen wordt volgende week pas besloten, zo meldt het ANP.

De afgelopen tijd was er vooral veel zorg over de ic-capaciteit, maar het aantal ic-opnames loopt terug. Het tekort aan beschermingsmiddelen is nu het belangrijkste probleem dat moet worden opgelost. Ook moet het aantal tests onder zorgpersoneel nog flink worden opgevoerd.

Later op de avond is er ook nog overleg tussen de veiligheidsregio’s en minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Ook hier worden geen nieuwe besluiten verwacht.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden