Bedrijf van de week: Guasha Therapy & More

Foto: Guasha Therapy & More

Het bedrijf van de week is Guasha Therapy & More uit Bavel van Mariëlle de Crom.

*Klachten en ziekten door afvalstoffen*

Eén van de grootste oorzaken van (lichamelijke) klachten en ziekten zijn afvalstoffen. Afvalstoffen die we via ons voedsel binnen krijgen maar bijvoorbeeld ook door stress, elektronica, milieuvervuiling, smog, medicatie en alcohol. Afvalstoffen worden door ons lichaam opgeslagen op plaatsen waar ze zo min mogelijk directe schade veroorzaken, bijvoorbeeld in het bindweefsel, de spieren en gewrichten. Als afvalstoffen er te lang liggen opgeslagen, slibt het bindweefsel langzaam maar zeker dicht, zullen spieren verzuren en gewrichten gaan ontsteken. Hierdoor bereiken voedingsstoffen uit de bloedbaan de cellen minder goed en krijgen de cellen minder zuurstof. Hierdoor zullen klachten en pijn ontstaan.

*Guasha therapie*

Guasha is een eeuwenoude schraap-techniek-massage uit China met als doel het verwijderen van opgeslagen afvalstoffen op plaatsen waar het niet hoort en een betere doorstroming van bloed en energie. Guasha betekent letterlijk: de ziekte uit het lichaam schrapen. De combinatie van de speciale schraaptechniek en olie zorgt voor het ontgiften van het lichaam. Guasha werkt op zowel lichamelijk als emotioneel niveau. Het is een complete, reinigende behandeling voor zowel lichaam als geest. Door de behandeling verbetert de doorstroming in lijf en leden, voelt het lichaam soepeler en zal het energieniveau verhogen. Door het metabolisme te verlichten, komen er ook meer endorfines vrij, wat resulteert in een beter humeur en welzijn.

*De behandeling*

Op de plaats die behandeld moet worden wordt een speciale kruidenolie aangebracht en deze plaats zal met een speciale schraper gemasseerd worden door de therapeut. De huid wordt hierdoor rood en op plaatsen waar de blokkades (afvalstoffen) zitten verschijnen bloeduitstortingen (SHA) in de huid. Door foto’s van behandelingen waar de SHA te zien is komt het wel eens voor dat men geen behandeling durft te nemen, omdat er wordt gedacht dat het pijnlijk is. Een Guasha behandeling is niet pijnlijk. Aan de kleur van de SHA kan de therapeut zien of het een recente of chronische stagnering is. Bij meerdere Guasha behandelingen zullen de verkleuringen steeds minder worden.

*Hardnekkige en langdurige klachten, acute klachten of preventief*

Omdat Guasha een diep reinigend effect op het gehele lichaam heeft, is het een zeer geschikte behandeling bij hardnekkige en langdurige klachten, maar ook bij acute klachten biedt het een goede uitkomst. Tevens kan het preventief worden ingezet voor het stimuleren en optimaliseren van lichaam en geest, ook al zijn er geen klachten.

Contactgegevens Guasha Therapy & More

Reacties

Cookieinstellingen