Online voetballen met je vrienden voor de #StayHome Breda Cup

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Scholen zijn dicht, sportverenigingen hebben hun deuren moeten sluiten en ook buitenspelen is beperkt. En als de meivakantie is aangebroken, is er ook even geen thuisonderwijs meer.

Om de Bredase jeugd toch een leuke activiteit aan te bieden deze vakantie, organiseren Breda Actief, Gemeente Breda en mCon esports de #StayHome Breda Cup. Daarbij kunnen jongeren van 10 t/m 18 jaar het tegen elkaar opnemen in een online Fifa20-toernooi.

Minder sociale interactie

Alle maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken hebben één ding gemeen: zo min mogelijk fysiek contact. Dit betekent ook minder sociale interactie. “Vooral jongeren vinden het moeilijk om niet met vrienden af te kunnen spreken”, licht André van Dongen, sportcoach bij Breda Actief, toe. “Het liefst nodigen we ze uit voor een partijtje voetbal, maar dat kan natuurlijk niet. Dus gaan we online voetballen! Dat geeft jongeren toch het gevoel ‘samen’ iets te kunnen doen vanuit huis”.

Daan Quaars, wethouder Sport en Digitalisering vult aan: “Het is mooi weer, de sportveldjes liggen er fantastisch bij. Maar we kunnen geen toernooitjes organiseren omdat we het coronavirus geen kans willen geven zich te verspreiden. En dat is balen voor al die jongeren die willen sporten en vrienden willen ontmoeten. Maar het zorgt ook voor nieuwe kansen en invullingen van je vrije tijd. Digitalisering helpt ons daarbij. Want hoe tof is het dat jongeren nieuwe vrienden kunnen maken dankzij de digitale wereld van de e-sports. En als we er straks weer op uit mogen, dan zorgt de combinatie van e-sports en echt sporten er misschien wel voor dat we nog meer bewegen dan voor de coronacrisis."

Interactief toernooi

De voorrondes worden gespeeld van dinsdag 28 april t/m vrijdag 1 mei. Deelnemers kunnen aan één van de vier kwalificatietoernooien deelnemen. Meedoen betekent een middag vol vermaak, want deelnemers spelen minimaal 7 wedstrijden in het toernooi. Op zaterdag 2 mei vinden de finalerondes plaats, die live worden gestreamd en van commentaar zijn voorzien. Voor de winnaars liggen er PSN Cards (PlayStation Network Cards) ter waarde van €50, €20 en €10 klaar, waarmee bijvoorbeeld Fifa Points kunnen worden aangeschaft.

Meedoen?

Alle Bredanaars tussen de 10 en 18 jaar die over een PlayStation 4 (met Playstation Plus) beschikken, kunnen gratis meedoen aan het toernooi. Aanmelden kan t/m zondag 26 april.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden