Maatregelen hebben effect, coronacurve vlakt verder af

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Vandaag zijn er 75 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 67 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen  zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 33.405 bevestigde COVID-19 patiënten, zo meldt het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Gisteren zijn er 110 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 83 patiënten als overleden gemeld. Zaterdag waren er 129 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld en 142 personen als overleden gemeld. Vorige week maandag waren er 147 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Toen werden er 86 personen als overleden gemeld.

Actuele cijfers COVID-19: 20 april 2020

Positief geteste personen 33.405* (+750)
Ziekenhuisopnames 9.779 (+75)
Overleden personen 3.751** (+67)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden