Chooby (Dooby do) in het zonnetje gezet

Foto: Dierenopvangcentrum Breda
Poeh, ik vind het niet niks om mij hier nu aan duizenden mensen voor te stellen! Er lopen hier genoeg honden rond die voor zoiets hun poot niet omdraaien, maar ik vrees dat ik niet zo stoer ben… Om eerlijk te zijn word ik best wel onzeker van alle die aandacht die ik nu vast krijg! Maar natuurlijk wil ik ook heel graag een nieuw baasje dus voor deze keer zal ik proberen mijn onzekerheid opzij te zetten…. Daar gaan we dan!
Ik heet Chooby en ik ben een Boerenfoxreutje van 6 jaar. Ik ben in de opvang gekomen omdat mijn eigenaar wegens persoonlijke omstandigheden niet meer voor mij kon zorgen. Ondanks het feit dat ze hier heel goed voor me zorgen en ik inmiddels vriendjes met mijn vaste verzorgers geworden ben, vind ik het hier nog steeds een beetje eng. Ik ben niet echt een held als het op nieuwe situaties en mensen aankomt dus je kunt je wel voorstellen dat ik soms best wat stress heb!
Gelukkig krijg ik veel lekkers (nog iets waarvoor ik mijn onzekerheid wel eens aan de kant wil zetten) en heb ik, zoals jullie in het filmpje zien, mijn eigen troon gekregen. Ik vind namelijk echt niks zo fijn als heerlijk vanuit mijn luie stoel naar buiten te kijken! Wandelen vind ik heerlijk en ik snuffel er dan ook vrolijk op los. Wel kan ik het soms spannend vinden als er heel veel mensen zijn. Een rustige omgeving zou ik dan ook erg waarderen.
Verder zou ik het heel fijn vinden als er in mijn nieuwe huisje een tuin aanwezig is waar ik een frisse neus kan halen! Omdat ik mij in veel situaties zo ongemakkelijk voel, ben ik op zoek naar een baasje die het niet erg vindt dat het even kan duren voordat we een band met elkaar hebben opgebouwd. Wanneer iemand te snel teveel van mij wil voel ik mij in het nauw gedreven, maar met een liefdevolle aanpak, veel geduld en lekkers lukt het vast wel om mij uit mijn schulp te laten kruipen!
Wil jij mij helpen terug wat meer (zelf-)vertrouwen te krijgen? En heb je nog een plekje achter de geraniums of op de bank vrij voor mij? Dan zou ik het heel spannend, uh LEUK vinden elkaar misschien eens te ontmoeten?
x  Chooby

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden