Prachtig bedrag van Intertoys voor Jantje Beton

Foto: Intertoys

De landelijke donatie-actie van Intertoys en Jantje Beton heeft een prachtig bedrag opgeleverd. Er is maar liefst € 103.455,50 opgehaald voor de stichting!

Mariska de Vries is bedrijfsleidster bij Intertoys in Culemborg. Het was aan haar de eer om de anderhalve meter brede cheque te overhandigen aan Dave Ensberg-kleijkers. Hij is de directeur-bestuurder van de stichting Jantje Beton.

Klanten van Intertoys konden van 15 november 2019 tot en met 31 maart 2020 bij de kassa 50 cent doneren aan Jantje Beton. De opbrengst hiervan gaat naar de projecten van de stichting. Daarbij hebben ze speciale aandacht voor kinderen in kwetsbare speelposities.

Succesvolle actie

De actie gold voor klanten vanaf 18 jaar. Zij konden tijdens het afrekenen, zowel in de winkel als online, 50 cent of meer doneren. Dat is massaal gedaan en er is dus een bedrag van € 103.455,50 opgehaald!

“Alle Intertoys teams en hun klanten hebben enorm hun best gedaan,” zegt Dave Ensberg-Kleijers. “Wat ontzettend mooi om te zien dat zo veel mensen buitenspelen belangrijk vinden. Tijdens het uitbreken van het virus werd buitenspelen ene landelijk onderwerp van discussie. Het stond zelfs hoog op de agenda van de overheid. Onbezorgd en veilig buitenspelen met vriendjes bleek ineens niet vanzelfsprekend meer.”

Buitenspelen lijkt iets kleins en simpels. Maar buitenspelen is onmisbaar voor een gezonde ontwikkeling voor kinderen. “Het is een basisbehoefte,” gaat Dave verder. “Buitenspelen zat al in een benarde situatie. Drie op de tien kinderen spelen namelijk niet of slechts één keer per week buiten. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is de situatie zelfs schrijnend te noemen. Met dan aan Intertoys en haar klanten kunnen we ons de komende tijd voor deze kinderen inzetten. Samen laten we meer kinderen, meer spelen.”

Jantje Beton

Jantje Beton zet zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren in voor meer speelruimte en speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan activiteiten en projecten van de stichting. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht.

Het doel van Jantje Beton is om te zorgen dat alle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder. En dat terwijl spelen het belangrijkste én leukste onderdeel is van een gezond leven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden