RIVM meldt 165 coronadoden | Corona check-app beschikbaar | bekendmaking wijziging maatregelen

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Vandaag zijn er 118 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 165 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 34.134 bevestigde COVID-19 patiënten, zo meldt het RIVM.

Op de dinsdagen is het aantal meldingen van opgenomen en overleden patiënten de afgelopen periode vaak het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat meldingen van op vrijdag, zaterdag en zondag opgenomen en overleden patiënten op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het  aantal gemelde overleden patiënten. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Het aantal coronapatiënten in onze Brabantse ziekenhuizen blijft verder dalen. Italië zal deze week ook zijn plannen bekendmaken voor het (geleidelijk) versoepelen van de strenge maatregelen

Actuele cijfers COVID-19: 21 april 2020

Positief geteste personen 34.134* (+729)
Ziekenhuisopnames 9.897 (+118)
Overleden personen 3.916** (+165)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

Persconferentie dinsdagavond 21 april

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zullen dinsdagavond 19:00 bekendmaken wat er vanaf 28 april gaat gebeuren met de huidige corona maatregelen. De persconferentie zal live op TV te zien zijn. Het advies vanuit het Outbreak Management Team is: opvang weer open na meivakantie, basisscholen beperkt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden