Premier Rutte bevestigt heropenen van opvang en basisscholen

De basisscholen en opvang in Nederland gaan weer open op 11 mei, zo heeft premier Rutte in de persconferentie van dinsdagavond laten weten.

De premier sprak over ‘duivelse dilemma’s’ en een ‘spagaat’ en benadrukt dat het coronavirus ons allemaal raakt. Een snelle versoepeling van de maatregelen zal zorgen voor een tweede golf van corona slachtoffers, daarom is gekozen voor vijf punten van versoepeling. Kinderen gaan aanvankelijk de helft van de tijd naar de basisschool. De ene dag de ene helft, de andere dag de andere helft van de klas. Het speciaal basisonderwijs gaat volledig open per 11 mei. Het voortgezet onderwijs gaat later weer open (mogelijk 1 juni).

De eredivisie en eerste divisie competitie worden niet uitgespeeld. Alle evenementen gaan tot 1 september niet door.  Voor contactberoepen zoals masseur of kapper worden de bestaande maatregelen voorlopig niet versoepeld en verlengd tot 20 mei. Tot 20 mei blijven verpleeghuizen verboden terrein voor bezoekers in verband met een te groot risico op besmetting

Kinderen tot en met 12 jaar mogen vanaf 28 april weer buiten in teamverband trainen. Officiële wedstrijden mogen echter nog niet. Kinderen tussen 12 en 18 jaar krijgen meer ruimte om buiten te sporten. Gemeentes krijgen de regie om er met de lokale sportclubs naar te kijken.

Premier Rutte: “De vrijheid van de een, mag niet ten koste gaan van de gezondheid van de ander.” “Deze coronacrisis is een van de grootste en meest ingrijpende periodes die ieder van ons ooit zal meemaken. Hoe groot en hoe ingrijpend zullen we alleen achteraf weten”, zo zei de premier.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden